Мирослава Кацарова тръгва на турне с новата си концертна програма, посветена на Били Холидей. Първата спирка е утре в столичния клуб „Студио 5“

Мирослава Кацарова тръгва на турне с новата си концертна програма, посветена на Били Холидей. Първата спирка е утре в столичния клуб „Студио 5“

На 17 юни (сряда) Мирослава Кацарова ще представи програмата Blue Moon – songs of Billie Holiday на сцената на столичния клуб „Студио 5“. С този концерт вокалистката поставя начало на лятното си турне, датите от което ще откриете в края на публикацията. Утрешният концерт е третото събитие от специалния проект, посветен на 100-годишнината от рождението на изключителната джаз дива. Очаква ни съставената лично от Мира селекция на някои от най-значимите песни на незабравимата Лейди Дей, изпълнени в нови аранжименти. Над интерпретациите работят Мирослав Турийски (пиано), Веселин Веселинов-Еко (бас) и Христо Йоцов (ударни). Както и в първия концерт от серията Blue Moon към бенда ще се присъединят двама млади таланти – саксофонистът Денис Попстоев и тромбонистът Божидар Василев, a също и виртуозният китарист Николай Карагеоргиев.

Всеки от изпълнителите, които ще чуем на 17 юни, има своя история, свързана с Били Холидей. За самата Мира първата среща с творчеството на Лейди Дей е събитие с променяща живота сила. „Тази година, когато се навършват 100 години от рождението й се чувствам зряла и смела да интерпретирам по мой начин тези красиви песни, пълни с истини, простота и дълбок смисъл. Научих и за първи път ще изпея отдавна мечтаните Don't Explain, What A Little Moonlight Can Do, God Bless The Child...“, казва Мира Кацарова.

Всички нови аранжименти на песните на Били Холидей от програмата на Мира са в абсолютно съзвучие със случващото се на съвременната международна джаз сцена и добавят към вече познатото нещо различно, много лично и вълнуващо. Концертната програма Blue Moon - songs of Billie Holiday в „Студио 5“ започва в 19:00 ч.

Концерти от лятното турне на Мирослава Кацарова:
17 юни - „Студио 5“, София, от 19 часа
19 юни - „Революсион“, Бургас, от 21.30
24 юни - „Конюшните на царя“, Пловдив, от 21 часа
10 юли - „Ментол на плажа“, Варна, от 22 часа
11 юли - Vilarte, Лозенец от 22 часа
13 август - „Джаз фест Банско“, голяма сцена
2 септември - фестивал „Аполония“, Созопол

  • Повече за новата концертна програма на Мирослава Кацарова, посветена на Били Холидей, може да прочетете тук.