Мирослава Кацарова разказва лични и съкровени истории в концертната програма Time After Time

Мирослава Кацарова разказва лични и съкровени истории в концертната програма Time After Time

На 2 декември в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив Мирослава Кацарова ще изнесе концерт, наречен Time After Time. Тя ще изпълни песни, които обича, като цялата концепция за представянето им ще й позволи да сбъдне една своя стара мечта. „Отдавна мечтаех за такъв концерт – исках да събера любимите си песни. Те, разбира се, са повече от тези, които ще изпълня. Представях си го от години със струнни, щрайх, със силно присъствие на брас – не класическия биг бенд саунд, а това, което с аранжора Мирослав Турийски открихме като общ вкус – брасът тук ще присъства по-деликатно, с прилежащи тонове. Нещо, което придава мекота, но и разнообразие на звучността. Присъствието на струнния квартет от своя страна придава благост и мечтателност, дори класичност до някаква степен.“ – казва Мирослава в интервю за Джаз ФМ радио, допълвайки: „Мирослав Турийски подходи съвременно и модерно към оркестрациите.“ До двамата на сцената ще застанат струнен квартет и музикантите Младен Димитров (перкусии), Веселин Веселинов - Еко (контрабас), Николай Карагеоргиев (китара), Димитър Льолев (саксофон) и Мартин Ташев (тромпет).

Песните, които ще чуем в програмата, са добре познати на поколения меломани. Името на проекта идва от едноименната песен на Синди Лоупър Time After Time, която през 80-те г. вдъхновява самият Майлс Дейвис и той включва своя версия в албума си You’re Under Arrest. Сред останалите заглавия са Shape Of My Heart на Стинг; бразилската класика Carolina Carol Bela; Don’t Explain на Били Холидей; Waters of March, която в началото на ноември прозвуча по време на концерта „Четири дами пеят боса нова“; Quizas, Quizas, Quizas, позната на мнозина от саундтрака към прочутата лента на Вим Вендерс Buena Vista Social Club и която Мира преоткрива наскоро от филма „В настроение за любов“.

„Това са любими песни, дошли най-вече от XX век – едновременно смесващи в себе си различни епохи, различни истории, до немалка степен свързани с джаз стилистиката и тази естетика. Това, което е в центъра на тази програма, са историите. Моите истории, много силно вярвам в това, са и историите на хората, които идват да ни слушат. Ние сме едно цяло – разказваме си нашите истории.“ – казва Мирослава Кацарова. Тя споделя, че възприема себе си повече като разказвач на истории, отколкото като певица.

Концертът на Мира Time After Time започва в 19:30 ч. Билетите за събитието са на цена от 10 лв. и се продават в мрежата на Eventim, на касата на Главната улица в Пловдив, в музикалния магазин на ул. „Отец Паисий“, а на 2 декември могат да бъдат закупени и от Дом на културата „Борис Христов“.

  • Целия разговор на Светослав Николов с Мирослава Кацарова може да чуете чрез бутона „Аудио“.