Мирей Матьо с ексклузивен концерт на 10 април в Зала 1 на НДК

Мирей Матьо с ексклузивен концерт на 10 април в Зала 1 на НДК

Дамата на френския шансон Мирей Матьо ще ни плени на първия си концерт у нас на 31 октомври 2021 г. в Зала 1 на НДК. Първоначално събитието трябваше да се състои на 10 април 2020 г., но заради пандемията първо бе отложено за есента, а след това  – за догодина. Джаз ФМ е медиен партньор.

Започнала своята кариера в началото на 60-те, тя има над 1200 записани и изпети на концерти песни, а продажбите на албумите й надхвърлят 200 милиона. Пяла е в дует с Шарл Азнавур, Клод Франсоа, Джони Холидей, Пол Анка, Силви Вартан и Хулио Иглесиас… Обичта към Мирей Матьо е неизмерно голяма, а това се дължи на дълбокото чувство и изяществото, с което ни поднася всяка своя песен. „Винаги пея за любов, това е начинът по който се изразявам.“ – казва голямата дама на френската песен. През 1998 г. тя е удостоена с почетната титла Кавалер на Ордена на Почетния легион.

Гостуването на Мирей Матьо в София е едно от малкото й участия извън границите на нейната родина и това прави концертът още по-специален за любителите на френския шансон и на нежната музика. „На сцената тя се чувства у дома, там намира своя духовен мир. Такава е Мирей – сърце, което пее, сърце, което плаче, но преди всичко – сърце, което обича.“ – описва я мениджърът й Джони Старк.

Заради сладкогласното й пеене наричат Мирей Матьо Врабчето от Авиньон. През 2018 г., след 13-годишна пауза в звукозаписната си дейност, представи албума с любими класически произведения Mes Classiques („Моите класики“). Тя го посвети на паметта на майка си. В него Мирей Матьо записа 18 красиви песни на седем езика с творби от Верди, Моцарт, Офенбах, Хендел, Чайковски, Шуберт, Брамс, Форе и испанския композитор и китарист Франциско Тарега.

Билетите за ексклузивния концерт на Мирей Матийо в Зала 1 на НДК на 10 април вече са в продажба онлайн и в мрежата на Eventim.bg. Първите 500 билета са на промоционална цена с 10 лв. отстъпка от всички ценови категории. Редовните цени са между 60 и 100 лв., а ВИП местата се продават за между 120 и 200 лв.