Михаил Йосифов започва Hottest Jazz Party in Town. „Като че каня публиката на гости“ – казва той за срещите в петък

Михаил Йосифов започва Hottest Jazz Party in Town. „Като че каня публиката на гости“ – казва той за срещите в петък

От днес чак до 31 юли – всеки петък от 22 ч., Михаил Йосифов ще събира джаз общността на редовни срещи в Jazz Bar. Събитията ще са във формат квартет и ще ни срещат с музиката, която тромпетистът изпълнява в различни състави. Първи в поредицата Hottest Jazz Party in Town гостуват Милен Кукошаров – пиано, Борис Таслев – контрабас, и Атанас Попов – барабани. Идната седмица Михаил Йосифов ще е на сцената с Ангел Заберски – пиано, Димитър Карамфилов – контрабас, и Димитър Семов – барабани. Входът е 10 лв.

„Това е една моя мечта. От много дълго време свиря по джемсешъни и много исках да си намеря местенце, където да правя това и в София – да си имаме дом за нашия ежеседмичен джаз, който засища моя глад да свиря в клуб, в интимна атмосфера. Един от нашите доайени – Петър Петров, казваше: „Клубът е ежедневието на джазовия музикант, концертът и фестивалът са празникът.“ Така си осигурявам ежедневие, изпълнено с джаз, което винаги съм искал да имам.“ – разказа Михаил Йосифов в интервю по Джаз ФМ.

Мишо Йосифов вече 10 години организира джемсешъните в Банско, а в разнообразни състави изпълнява репертоар от около 150 пиеси. Пробната вечер за столицата беше в края на декември, когато гостува саксофонистът Владимир Кърпаров. Мишо Йосифов ще споделя джаза, който харесва: „Като че каня публиката на гости.“ – казва той. Той очаква от петъците и допълнителен стимул за писане на авторска музика.

  • Интервюто на Светослав Николов с Михаил Йосифов можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Снимка: фейсбук страницата на Михаил Йосифов секстет