Мелъди Гардо издава новия си албум през юни и ни изкушава с откъс от първия сингъл

Мелъди Гардо издава новия си албум през юни и ни изкушава с откъс от първия сингъл

За радост на многобройните си почитатели тази седмица Мелъди Гардо анонсира издаването на новия си албум. Четвъртият студиен проект на вокалистката Currency of Man очакваме в първия ден на юни. Предишният компактдиск на Мелъди The Absence се появи на пазара през 2012 г.

Currency of Man ни предлага смесица от джаз, блус и R&B, като с него певицата не пропуска да отправи силни социални послания. За новия си проект Гардо отново избира да работи с продуцента, носител на „Грами“, Лари Клайн. Двамата записаха успешно сътрудничество с албума от 2009 г. My One and Only Thrill. В новия си диск Currency of Man Мелъди Гардо прави крачка напред, разкривайки таланта си на автор на песни и поема в различна посока от тази, която зададе с последния си проект The Absence.

„Всеки албум е пътуване и в някои отношения този диск е скок в непознатото. След като прекарах известно време в Лос Анджелис, всички песни бяха вдъхновени от хората, които срещнах там: хора, които живеят на ръба…“ – обяснява вокалистката. Предварителната информация за Currency of Man е обещание за пълна наслада от изключителния глас на Мелъди, която покори музикалния свят с рядката комбинация от неподправен талант и музикална изтънченост. Мелъди добавя: „Имаме наеликтризираща брас секция и тези кинематографични, донякъде екзистенциални аранжименти. Това беше работен процес, в който с Лари откривахме енергията на песните, нещо, което не съм правила никога преди това. Всичко беше като изследване, но ми харесва, че има нов момент в нещата, въпреки че е малко странно.“

Вчера Мелъди Гардо представи на почитателите си откъс от първия сингъл Same To You, с който дава силна заявка за звученето на албума. В песента Гардо залага на завладяващ ритъм, въздействаща брас секция, а изпълнението препраща към най-доброто от женската вокална традиция. По-долу публикуваме видеото:

В края на миналата година Мелъди Гардо записа песен заедно със свои почитатели, която би трябвало да намери място в албума Currency of Man. За нея ви разказахме тук.