Мечтатели, водени от любовта – Two Cities One World свирят с Funky Miracle в „София лайв клуб“ утре вечер

Мечтатели, водени от любовта – Two Cities One World свирят с Funky Miracle в „София лайв клуб“ утре вечер

Любовта в света и енергията на публиката зареждат Анна и Джаред Катур – двамата музиканти в основата на групата Two Cities One World. Когато мечтаят, музиката блика от тях. Утре вечер в „София лайв клуб“ ще звучи млада българска авторска музика с нюанси на соул, фънк и джаз. В 21 ч. е началото на срещата с Two Cities One World и Funky Miracle, както и с диджея Mr. V.

„Надежда ни за съвременната музика е в хората, които ни слушат и се интересуват от музика на живо, от креативна музика. Любовта и енергията, с които ни зареждат, е това, което мен лично ме крепи. Музиката е нещо, което е споделено. Не е достатъчно човек да го пази за себе си.“ – описа отношението си към общуването чрез музика Анна Катур в интервю за Джаз ФМ. Нейният глас ни е познат от много години насам от участието й в групата Sound Solutions, междувременно завърши образованието си в САЩ и започна съвместния проект Two Cities One World с партньора си в живота – Джаред.

Когато общуваме чрез музиката душа общува с душа. „Има много хубава музика навсякъде. В София има невероятни музиканти! В родния Сейнт Луис също има музика навсякъде, всеки ден по всяко време. Разликата е, че в САЩ хората повече подкрепят музиката на живо и ходят често на концерти. Изкуството, и музиката в частност, са им много важни. Затова призовавам да слушате своята местна музика – има толкова страхотни български музиканти, които трябва да чуете, защото са прекрасни!“ – обърна се Джаред Катур към слушателите на Джаз ФМ.

През 2013 г. Two Cities One World издадоха краткосвирещ албум с оригинална музика. След Together сега музикантите предстои да ни представят дългосвирещ албум с 12 песни. Записите са направени през декември и ще бъдат издадени през лятото. „На концерта утре вечер ще покажем песни и от двата албума, разбира се – повече от новия, защото са ни по-интересни новите неща.“ – обещава Анна. Развитието в тяхната музика Джаред описа с думите: „Музиката ни се развива добре. Пишем все по-често и повече. Ставаме все по-добри, по-творчески настроени и позволяваме на музиката по-леко да блика от нас.“

Само чрез любовта можем да бъдем истински – и тази вяра в живота Two Cities One World възпяват в своята музика. Откъде идва светлината в нея? „Определено е заредена с любов. Енергията, която ни поддържа нас, Земята, Вселената, е любовта. Тя дава светлината.“ – гласи отговорът на Анна. Джаред допълва: „Идва и от нашите мечти и от творческия поток вътре в нас. Големи мечтатели сме и това ни помага да се изразяваме като творци.“

След изпълненията на деветчленната група Two Cities One World, оформила се около Анна и Джаред, в „София лайв клуб“ утре вечер ще чуем и момчетата от Funky Miracle. Своето усещане за тяхната музика Анна описа с думите: „За младата си възраст свирят невероятно. И те имат много авторски неща. И са много слънчеви също така. Двете групи си подхождаме, затова и избрахме да направим концерт заедно. Като енергия, имам чувството, че сме от една порока.“ Mr. V ще дава диджей подкрепа. „Знам, че се подготвя много сериозно от доста време за този концерт. Той е голям почитател на смуут аренби музиката, така че ще има кадифе…“ – допълва картината на вечерта Анна.

  • Интервюто на Светослав Николов с Анна и Джаред Катур можете да чуете чрез бутона „Аудио“.