Марина и още двама музиканти от „Охос де брухо“ в съвместен проект с фламенко китариста Чикуельо на 30 май в София

Марина и още двама музиканти от „Охос де брухо“ в съвместен проект с фламенко китариста Чикуельо на 30 май в София

Вокалстката на „Охос де брухо“ Марина и прочутият испански фламенко китарист Чикуельо представят в София съвместния си проект Sintonías. Реализиран с още двама музиканти от „Охос де брухо“ – съпругът на Марина – Карлос Сардуй, който свири на тромпет, клавишни и конги, и Хави Мартин – бас, както и с перкусиониста Давид Домингес, Sintonías е един от най-популярните испански албуми на годината. Концертното му представяне у нас ще бъде на фестивала Sofia GuitArt Fest на 30 май от 20:30 ч. в „София лайв клуб“.

„Запазената марка на „Охос де брухо“ е вокалистката Марина. Гласът й има силата и дрезгавостта на старото фламенко, но не носи неговата тъга, а колоритната й визия е част от оригиналността на шоуто.“ – казват за фронтдамата организаторите на събитието. Чикуельо носи каталунската традиция на фламенкото. През годините той е записвал с Томатито, излизал е на една сцена с Чано Домингес…

Събрали се в проекта Sintonías, Марина и Чикуельо създават ритмичен и поетичен албум, в който глас и китара чувствено изявяват най-силните си страни на фона на джазирани пиеси в испанска традиция.

Sofia GuitArt Fest започва на 29 май с концерт на Влатко Стефановски. Събитието е отново от 20:30 ч. в „София лайв клуб“.

Билети се продават в системата на Eventim.bg, като има отстъпка за посещението и на двете вечери. Джаз ФМ е медиен партньор.