Майкъл Макдоналд с нов албум през септември, а днес представяме първия сингъл от него

Майкъл Макдоналд с нов албум през септември, а днес представяме първия сингъл от него

Един от най-красивите и въздействащи гласове във вокалната музика прави своето студийно завръщане. Майкъл Макдоналд издава новия си албум на 15 септември. Wide Open е първото ново заглавие в дискографията му за последните девет години и първият му проект с оригинална музика от 17 г. насам. Предишният диск на вокалиста Soul Speak (2008 г.) съдържаше кавърверсии на известни теми и беше издаден от каталога на Universal Music International и Motown.

Wide Open е записан в домашното студио на Макдоналд в Нешвил с участието на барабаниста Шанън Форест, работил с имена като Фейт Хил, Блейк Шелтън и Toto, и група от местни студийни музиканти. Сред специалните гости са китаристът Робен Форд, басистът Маркъс Милър и саксофонистът Бранфорд Марсалис.

През юни Майкъл Макдоналд започна интензивно турне в САЩ, което включва над 40 концерта до ноември. Бившият фронтмен на Doobie Brothers и сътрудник на Steely Dan е известен със своя въздействащ глас и характерен вокален стил. Басистът от Лос Анджелис Тъндъркет включи негова песен в новия си албум Drunk и го покани на сцената на фестивала „Коачела“ за съвместно изпълнение през април. Наскоро Тъндъркет заяви за The L.A. Times: „Пеенето на Майкъл Макдоналд е толкова специфично и в него има толкова много дълбочина. Майкъл е силен пример за това да останеш честен и отворен с музиката, която правиш.“ Майкъл Макдоналд ще отбележи издаването на новия си албум Wide Open с участие в Soundstage - телевизионните серии на PBS. Излъчването е предвидено за есента.

Днес в ефира на Джаз ФМ представяме Find It In Your Heart - първия сингъл от предстоящия нов албум на Майкъл Макдоналд.