Майкъл Франкс работи в домашното си студио по няколко нови проекта едновременно

Майкъл Франкс работи в домашното си студио по няколко нови проекта едновременно

В най-новата публикация на сайта си Майкъл Франкс разказва за последните неща, които се случват в личния и професионалния му живот. В началото вокалистът не пропуска да благодари на почитателите си за милите думи и подкрепата в изминалите седмици. Той се бореше с интензивна алергична реакция вследствие употребата на антибиотици. Човекът, който неотлъчно се грижеше за Франкс през този труден период, беше неговата съпруга. „Клаудия ме върна обратно към живота, добавяйки някои нови веган ястия към вече и без това богатия си репертоар.“ – пише Майкъл Франкс и споделя, че в планината зимата все още не си е тръгнала, но той вече се оглежда за първите знаци на идващата пролет. „Междувременно храня птиците докато мечките се събудят.“ – казва вокалистът, който освен с музиката си е известен и със своята любов към природата и животните.

В края на миналата година Майкъл Франкс изрази намеренията си през 2015 г. да се фокусира върху писането на музика и работата по нов албум. Тези дни, след оздравяването си вокалистът се завърна в домашното си студио и работи по няколко нови проекта едновременно. „Аз записвам някои от старите ми песни в солови версии, които се доближават до звученето си, когато съм ги писал.“ – казва Франкс и пояснява: „Много от вас ми споделиха колко са се радвали да ги чуят така по време на няколкото акустични трио гигове, които бяха част от последното ни турне. До този момент в списъка съм включил балади като Rainy Night in Tokyo и Antonio’s Song. Записал съм ги с акустична китара. Планирам да запиша и някои от композициите със суинг звучене като Underneath the Appletree и A Robinsong. За тях използвам електрическа китара. Това е интересен проект за мен, защото, записвайки песните по този минималистичен начин, аз автоматично се връщам назад във времето към оригиналното вдъхновение, станало причина за създаването им. Ще ви държа в течение.“ – обещава Майкъл Франкс.

Големият вокалист издаде последния си студиен албум Time Together през 2011 г. Година след това френският клон на Rhino Records пусна на пазара колекцията от 5 диска - Michael Franks: The Dream 1973-2011. Бокс сетът включва 73 изпълнения, сред които хитове на Майкъл Франкс, любими песни на неговите почитатели, а така също и пo-редки записи.

Снимка: от фейсбук профила на Майкъл Франкс