Майкъл Бубле записа нов албум с хитовия продуцент Дейвид Фостър

Майкъл Бубле записа нов албум с хитовия продуцент Дейвид Фостър

Приятелство, създало албум – Майкъл Бубле върна на музикалната сцена оттеглилия се от нея Дейвид Фостър за своя нов албум. След болезнените месеци на борба с тежка болест на сина си Майкъл Бубле споделил пред Фостър: „Единствено мога да се завърна, ако няма драма. Просто не искам да работя като вол. Категорично не. Искам радост! Искам музика и човечност, искам блаженство! А ти мислиш ли да се върнеш в музиката?“

Тези думи на Майкъл Бубле се оказали достатъчни „пенсиониралият“ се продуцент да влезе отново в студиото. „Припламна искра. Спогледахме се в миг на „хайде обратно в леглото!“ – разказва Майкъл Бубле. Той на шега сравнява близостта помежду им със силата на връзката на Фостър с неговата годеница Катарин Макфий. „Хората не знаят, че за малко не станах неговия пети съпруг.“ – подхвърля на шега певецът. 68-годишният Дейвид Фостър първи подава ръка на Майкъл Бубле през 2000 г. – те се запознават на сватба, на която вокалистът пее, а продуцентът е гост.

По-рано тази година мениджърът на звездата информира, че Майкъл подготвя нов албум, който ще излезе през ноември: „Записват нови песни, но единствено мога да кажа, че ще е тематичен албум като коледния.“ Сега записите вече са приключили. „И аз, и Дейвид Фостър не искахме да се отделяме за дълго от семействата си, така че работехме в студиото от сутрин до вечер без да си позволяваме никакво разсейване като дълги вечери, например. Толкова съм щастлив!“ – признава Майкъл Бубле. Албумът все още няма заглавие и премиерна дата.

Синът на Майкъл Бубле оздравява. Певецът обяви завръщането си към музиката с ново видео

Майкъл Бубле прекрати изявите си през ноември 2016 г., когато на тригодишния му тогава син Ноа бе поставена тежката диагноза рак. Впоследствие момчето се възстанови от заболяването, а Майкъл постепенно се завръща. Той бе водещ на церемонията по връчването на наградите „Джуно“, а междувременно започна подготовката на новия си албум с Дейвид Фостър в студия във Ванкувър и Лос Анджелис. Само преди няколко дни той препълни парк в Дълбин, а тази вечер е изявата му в отдавна разпродаден концерт в Хайд парк в Лондон. И на двете събития Майкъл Бубле пее пред над 60 000 души, като тази вечер ще сподели сцената с Ван Морисън и още много популярни изпълнители. Концертът на Майкъл в Дъблин бе новината на деня, като дори местните пожарникари го снимаха, докато инспектират безопасността на съоръжението. Направената от огнеборците снимка бе публикувана от тях в туитър, придружена от поучителен текст за безопасност, съставен от заглавия на песни на Майкъл Бубле. Тази снимка е водеща към публикацията.

Nobody But Me на Майкъл Бубле за Любовта към Музиката, Любовта към Живота

През 2016 г. излезе последният за момента албум на Майкъл Бубле – Nobody But Me. Паралелно на пазара се появи и парфюм, носещ неговото име, рекламата за който Бубле засне в София. През ноември предходната година завърши световното му турне, започнало с 10 разпродадени концерта в 20-хилядната зала „О2 арена“ в Лондон. В периода от 2013 до 2015 г. той изнесе 173 концерта на 6 континента, като спечели по 1 милион долара средно от всяка изява. Навсякъде той водеше сина си Ноа, а преди всеки концерт в социалните мрежи изпълняваше по едно музикално желание на почитател в компанията на малчугана.

Майкъл Бубле идва в България!

Майкъл Бубле трябваше да промотира новия си албум на следващо световно турне с 90 дати, но точно тогава дойде вестта за заболяването на сина му. Тежката диагноза лекарите поставиха едва пет дни след премиерата на Nobody But Me. Момчето оздравя, а в момента Майкъл Бубле и съпругата му – аржентинската актриса Луизана Лопилато, очакват третото си дете.