Майкъл Бубле отново спечели отличието „Джуно” – той заслужи Наградата на публиката и разказа за щастието да е съпруг и баща

Майкъл Бубле отново спечели отличието „Джуно” – той заслужи Наградата на публиката и разказа за щастието да е съпруг и баща

Майкъл Бубле спечели Наградата на публиката на канадските музикални награди „Джуно”. Той се състезаваше с артисти от различни жанрове и възрасти, като в категорията бе номиниран и ветеранът Ленард Коен. Самият Коен, който през миналата година с мъдростта на своите 80 години представи албума Popular Problems, спечели за Албум на годината. В джаз категориите за вокален албум бе отличен Red на Даяна Пантън, която събира традициите на джаз, блус и класическата музика, за солов проект спечели Vista Obscura на Кърк Макдоналд, а за група – Джейн Бънет и нейната латино формация Maqueque.

Това е 12-а статуетка „Джуно” за Майкъл Бубле, който за десетте години на своята музикална кариера спечели по много от всички знамичи награди. Той получи най-престижното музикално отличие в родината си още със своя дебют, когато през 2004 г. бе признат за Най-добър нов артист, а тази Награда на публиката е третата в кариерата му. Най-големия си успех на канадските музикални награди Майкъл постигна през 2010 г. с Crazy Love, когато имаше 6 номинации и спечели в 4 категории – за албум, за поп албум, за сингъл (Haven’t Met You Yet) и Наградата на публиката. С новината за поредното отличие го събудила по телефона в 5 ч. в Дубай, където певецът е на турне, сестра му Бренди Бубле. „Меко казано, бях много развълнуван. Не бих могъл да ви доставя и половината радост, с която вие ме обсипахте през годините. Обичам ви! Много, много ви благодаря!” – написа Майкъл Бубле във фейсбук.

В последните години музикалният успех на Майкъл Бубле изглежда вдъхновен и от неговия щастлив семеен живот и радостта от това да е баща. Дълги години той бе най-мечтаният ерген, докато през 2011 г. не сключи брак с аржентинската актриса, певица и модел Луисана Лопилато. През 2013 г. се роди техният син Ноа, който много често придружава баща си по време на турнета по целия свят. В интервю пред дубайски медии за бащинството Майкъл Бубле възкликва: „Страхотно е! Пред вас стои човек, който е спал само три часа и има малчуган на година и шест месеца. Никнат му зъбки и не спира да говори. Да си баща е най-страхотното усещане! Нямам търпение да ми се случи за втори път. Чувствам се благословен. Това ме прави по-добър във всичко, тъй като за това живея. Раждането на сина ми постави всичко в перспектива. Обичам го повече от своя живот!” Малкият Ноа вече е бил в 33 държави, в пътуванията до които до Майкъл е неговата съпруга. „Толкова е мило от нейна страна да е винаги до мен. Остават ми концерти в Южна Африка – и спирам турнетата. След това си вземам една година отпуск и ще пътувам с нея – ще я подкрепям, точно както тя прави това сега за мен. Няма друг начин. Щастлива съпруга означава щастлив живот. Щастлив съм, ако тя е удовлетворена и щастлива.”

За любовта Майкъл Бубле споделя, че е точно толкова романтичен, колкото всеки човек: „Опитвам се да бъда любвеобилен не само на рождени дни и на Свети Валентин. Любовта идва на вълни. Мисля, че тя се изразява в това да мислиш за другия, да си внимателен към него.” И разказва, че най-романтичният му жест е бил в момент, когато се е борил за любовта: „Държах се като идиот и тя не искаше повече да ме вижда. Така че взех кутия за обувки, поставих там свои детски обувчици, добавих кутия шоколадови бонбони и сложих бележка: „Ще отида до края на света само за една целувка.”

В интервюто за дубайските медии Майкъл Бубле разказва и за любовта на родителите си, като я илюстрира с много емоционален пример – когато бил на 26 години и току-що подписал договор с голяма звукозаписна компания, от там му предложили да си смени името, защото с неговото никой нямало да го приема насериозно. Казали му: „И една плоча няма да продадеш.” Когато съобщил решението си на родителите си, баща му го подкрепил с думите: „Ако трябва да го направиш, направи го.” Майкъл обаче усетил как това наранило баща му – и гневен обявил, че ще си смени името, само ако в договора бъде записано, че така ще продаде един милион плочи. Те му отговорили, че не могат да гарантират нищо подобно, на което той отвърнал с категоричното: „Тогава няма да си сменя името.”

На финала на срещата с медиите в Дубай Майкъл Бубле разказва колко е щастлив и от музиката, която се създава днес. Отраснал с хитовете от 70-те и 80-те, които непрекъснато слушал по радиото, днес той се радва, че пак са на мода тенденциите от 70-те. „Страхотната музика се завърна!” – казва той.

Снимка: фейсбук