Майкъл Бубле изпълни завета на баба си – часове след смъртта й излезе на сцената, за да бъде с възторжените си почитатели

Майкъл Бубле изпълни завета на баба си – часове след смъртта й излезе на сцената, за да бъде с възторжените си почитатели

Майкъл Бубле развълнува два пъти публиката в Милуоки в неделя – първо с впечатляващото си шоу, а след това – съобщавайки, че малко по-рано е починала баба му. „Това е един от най-тежките дни в живота ми. Отиде си баба ми, която ме отгледа като майка. Не знаех какво да направя, но знаех какво би искала тя – да не отменя концерта. Тя би искала да изляза на сцената, да направя шоуто и да се усмихвам – това, в което винаги ме е подкрепяла“. На фона на възгласи „Обичаме те“ и откъслечни аплодисменти от публиката в знак на подкрепа, държейки микрофона с трепереща ръка и с болка в гласа, той изпълни нейната любима песен I Wish You Love само в акомпанимента на пиано на музикалния си директор Алън Ченг, разказва местният вестник Journal Sentinel. По-късно Майкъл сподели във фейсбук снимка с баба си (снимката към новината) и написа: „Бабо, винаги ще ми липсваш“. Певецът дължи началото на кариерата си на подкрепата на своите прародители, в чийто дом той слушал любимите им джаз плочи, а неговият дядо – водопроводчик, убеждавал мениджъри да наемат певеца в замяна на безплатен труд.

Само няколко години по-късно – 38-годишният Майкъл Бубле днес представя най-мащабното си шоу – то започва с песента Fever, по време на чието изпълнение на сцената изригват огньове, продължава с бисери от американската песнопойка, ритъм енд блус класики, негови собствени композиции и… кавър на Get Lucky на Daft Punk. И докато движението на декорите постоянно променя сцената, съставите се редуват – изцяло дамски щрайх заменя изцяло мъжка брас секция, а в изпълненията се включват и младежите от акапелната група Naturally 7, самият Майкъл не се променя до края – не се преоблича, не спира да танцува, да се разкрива пред публиката и да се шегува. В Милуоки той разказва, че у великите певци цени силния им характер, тяхната ранимост и безнадеждната им романтика – и самият той се проявява точно по този начин. Отговаря с „В никакъв случай“ на молба за прегръдка и снимка за рождения ден на дама от публиката, след което й дава всичко това; взема телефона на зрител и снима видео на изпълнението си на To Love Somebody… За да определи накрая шоуто като не просто поредния концерт, а като първа среща, която би желал да завърши със секс в колата.

Част от турнето на Майкъл е да загрява за концертите с изпълнение, пожелано във фейсбук от неговите почитатели, а след това да публикува 15-секундни клипчета в профила си. През последните два месеца от годината певецът ще бъде в Европа, като най-близко до България ще е на 1 ноември – в Словения, и на 6 ноември – в Хърватия.