Майкъл Бубле и Елвис Пресли с дуетна версия на класиката Fever

Майкъл Бубле и Елвис Пресли с дуетна версия на класиката Fever

Майкъл Бубле записа виртуален дует с Елвис Пресли. Двамата изпълняват класическата тема Fever, а песента намира място в предстоящия албум на Пресли If I Can Dream, който ще бъде издаден на 30 октомври. Новата версия на Fever съчетава оригиналните вокали на Краля на рокендрола и инструментацията на Royal Philharmonic Orchestra.

„Аз откривам концертите си с Fever. Това е невероятно секси, изпепеляваща песен. На мен винаги ми харесва да я пея.“ – казва Майкъл Бубле и споделя за своя дует: „За мен това е едно от най-невероятните неща, които съм правил. Това е връхна точка в моята кариера. Въпреки че Елвис не е жив и става дума за виртуален дует, аз знам, че той продължава да бъде тук. Да усещам неговото присъствие, да седя тук, затваряйки очите си и да изпълнявам дует с този, когото смятам за един от най-великите артисти на всички времена, това е нещо огромно за мен.“

Песента Fever е създадена от Еди Куули и Отис Блекуел (който използва псевдонима Джон Дейвънпорт). Първоначално Fever е записана от вокалиста Литъл Уили Джон през 1956 г. и е издадена като сингъл през април същата година. Песента оглавява Billboard R&B Best Sellers в САЩ и достига до 24-та позиция в класацията Billboard Hot 100. През годините Fever е интерпретирана от десетки артисти от различни жанрове, като се започне от Пеги Лий и се стигне до Мадона. Канадската звезда Майкъл Бубле направи свой прочит на Fever през 2003 г., включвайки версията в дебютния си албум. Сега Бубле се завръща към Fever с виртуален дует, в който благодарение на новите технологии звучи и гласът на Елвис Пресли.

Освен Fever новият албум на Елвис If I Can Dream включва още 13 нови версии на най-известните изпълнения на Краля. В диска участват италианското трио Il Volo и американският китарист Дуейн Еди. „Този албум би могъл да бъде сбъдната мечта за Елвис. Той би се радвал да работи с толкова престижен симфоничен оркестър. Музиката… силата, която усещаш в неговия глас и оркестъра, е точно това, което той би направил.“ - казва Присила Пресли, бившата съпруга на покойната легенда.