Маделин Пейру издава колекция с най-доброто от записите си досега. Албумът проследява впечатляващата метаморфоза на бунтарката, която от уличен музикант се превръща в една от звездите на съвременната блус и джаз музика

Маделин Пейру издава колекция с най-доброто от записите си досега. Албумът проследява впечатляващата метаморфоза на бунтарката, която от уличен музикант се превръща в една от звездите на съвременната блус и джаз музика

Комбинация между старо и ново, стандарти и оригинални композиции - музиката на Маделин Пейру винаги е създавала впечатление за добър вкус. С 18-годишна кариера зад гърба си на 14 октомври Пейру ще издаде колекция с най-доброто от записите си досега. Keep Me In Your Heart For A While: The Best Of Madeleine Peyroux включва 14 добре познати композиции в изпълнение на Маделин, сред които интерпретации на класики на Ленард Коен (Dance Me to the End of Love), Боб Дилън (You're Gonna Make Me Lonesome When You Go), Чарли Чаплин (Smile), Едит Пиаф (La Vie en Rose) и др. Един от записите в албума е неиздаваната досега версия на песента на Уорън Зивон Keep Me In Your Heart. Тя звучи в независимата филмова продукция от 2011 г. Union Square.

Станала известна като американката, която пее по улиците на Париж, днес Маделин Пейру изнася концерти по целия свят. Сред нейните вдъхновения са Били Холидей, Патси Клайн, Беси Смит, Боб Дилън, Едит Пиаф. В интервю за CBS, излъчено преди няколко дни, Пейру говори за тишината и присъствието на болката в нейната музика. "Винаги има малко болка в моите песни, но това ми харесва. " - казва Маделин. Тази болка е неразривно свързана с личната й история, в която бунтът и животът на улицата имат важна роля.

Пейру отраства в Джорджия. Баща й е професор в университета. Тя страда от неговите проблеми с депресията и алкохола. Родителите й се развеждат, когато е на 11 г. В този период майка й получава предложение за работа в Париж и така заедно с двете си деца - Маделин и брат й, заминават за френската столица. "Наивно вярвах, че можем да бъдем едно щастливо смейство." - спомня си майката на Пейру. Маделин има бурно тийнейджърство. В един момент тя започва да се учи да свири на китара - така задоволява потребността си да изрази себе си, тъй като трудно се вписва в строгата училищна среда. Когато се премества в английско училище, бяга с китарата си през малкото прозорче в тоалетната. След тази случка майка й поставя ултиматум да се върне на училище или да замине при баща си в Ню Йорк. За Маделин, която е на 15 г., става ясно, че няма да продължи образованието си и така се озовава на улицата. Тя живее и пее по улиците на Париж и създава впечатление за това, че е бездомна, а всъщност намира ново семейство в лицето на уличните музиканти. Те виждат таланта в нея и й помагат да намери своя индивидуален почерк. В интервюто за CBS майката на Пейру споделя, че никога не е мислила, че дъщеря й има талант докато една вечер не я чува да изпълнява на улицата Georgia On My Mind. "Продължавам да плача, когато се сетя за този момент." - казва майката на известната певица и китаристка.

Маделин Пейру е забелязана в един клуб в Ню Йорк от Ив Буве, който по онова време работи за Atlantic Records. Минават няколко години, в които Пейру се чуди с какво да се занимва, преди да приеме предложението и през 1996 г. издава дебютния си албум Dreamland, записан за 5 дни с великолепни музиканти - Марк Рибо, Джеймс Картър, Сайръс Честнът, Реджина Картър и др. Критиците я забелязват бързо и я обявяват за новата Били Холидей. Големият пробив в кариерата й обаче е с проекта Carless Love от 2004 г., който се превръща в едно от най-обсъжданите заглавия на годината. След 18 години, отдадени на музиката, 6 солови албума и сътрудничества с артисти като Уилям Галисън, днес Маделин Пейру е добре позната на почитателите на джаз и блус музиката по целия свят. Следващия месец тя ще им поднесе своя ретроспективен албум Keep Me In Your Heart For A While: The Best Of Madeleine Peyroux.