Любов, надежда и вяра, които ни правят щастливи – помагаме на Еми да оздравее

Любов, надежда и вяра, които ни правят щастливи – помагаме на Еми да оздравее

Последните пари, нужни на малката Еми, за да се излекува от автоимунно заболяване, ще съберем заедно на празник на изкуството в събота в галерия „Ракурси“. От 11 до 18 ч. там ще се проведе благотворителна изложба с разпродажба на творби на 30 български художници. Цялото протичане на кампанията за спасяване на здравето на Еми показа силата на обществото ни да се обедини със съпричастност и доброта.

Еми е на 11 години и от 2-годишна страда от автоимунно заболяване, което засяга и зрението й. Вече четири години тя се лекува в Германия и в момента е на финала на успешен курс на терапия. Бяха нужни общо 30000 евро, по-голямaта част от които бяха събрани чрез поредица от благотворителни инициативи и проявена лична и обществена съпричастност. Остатъка от сумата ще набавим отново заедно – чрез благотворителната изложба на 21 март. Нейното мото е „Да помогнем на Еми“ и ще можем да направим това, закупувайки на специални цени произведения на над 30 художници – колеги и приятели на майката на детето – Ирина Мишел. Това са, по азбучен ред: Андрей Даниел, Атанас Атанасов, Васил Колев, Валентин Ангелов, Велико Маринчевски, Греди Асса, Десислава Христова, Деля Чаушева, Диана Георгиева – Бакалова, Димитър Труканов – Трукан, Димо Колибаров, Емануела Ковач, Ирина Мишел, Ирма самата Водева, Йохан Йотов, Калия Калъчева, Капка Кънева, Мариана Маринова, Михаил Лалов, Нора Ампова, Онник Каранфилян, Петър Великов, Росен Тошев, Румен Нечев, Свилена Колева, Силвия Чанева, Станислав Памукчиев, Стефан Божков. Галерия „Ракурси“ се намира на ул. „Хан Крум“ №4 (зад площад „Славейков“).

Подкрепата е повече от финансова – тя е и приятелска. Събрала ни така, тази кауза показва още нашата сплотеност, готовността ни да помогнем, обществената съпричастност. В студиото на Джаз ФМ Ирина Мишел развълнувано сподели: „Разбрах, че българинът все още е безкрайно добър човек и е готов да помага. В цялата кампания получихме много любов, много надежда, вяра. И сме щастливи от това!“ Участието ни в инициативи като тази е израз на нашата чувствителност и желанието ни да дадем най-доброто от себе си, за да помогнем. „Много беше мило всичко. Идеята се роди спонтанно в разговор с приятели. Те предложиха да направим изложба за Еми с думите: „Това би било прекрасно нещо.“ Искам да благодаря на всички колеги и приятели, които дариха безвъзмездно своите картини за тази изложба, а също и на галерия „Ракурси“. Нямам думи да изразя всичките чувства, които ме обземат от тази приятелска акция!“ – изказа своята благодарност Ирина Мишел.

С такава подкрепа, която получаваме от близки и непознати в труден момент, можем да се чувстваме много по-спокойни и уверени. Знаем, че каквото и да ни предстои като изпитание, ще успеем да се справим, защото не сме сами. В трудните ситуации тази чувствителност извежда добротата в нас, позволява ни да я проявим. Майката на Еми – Ирина Мишел, казва: „Смятам, че човек не може да се отчая до безкрайност, защото винаги има нещо, което те държи. Една усмивка, една подадена ръка отново те връща, отново ти показва светлината. И отново разбираш, че не си сам. Смятам, че когато подадеш ръка, следващият ще направи същото за друг. Една усмивка, дарена хиляди пъти, става една огромна усмивка, една огромна любов и доброта.“

В тази верига на приятелството е нашето спасение. „Бяхме адски притеснени от това, че трябва да търсим средства, които не можем да си позволим. Имаше смут във всички ни. Но в един момент разбрахме, че това е любов. И цялото семейство сме вече много по-усмихнати. Защото виждаме, че нещата се случват, че все още има добрина, надежда, вяра във всички хора.“ – с усмивка каза в студиото на Джаз ФМ Ирина Мишел.