Любов и доверие отново и отново в Time After Time на Мирослава Кацарова

Любов и доверие отново и отново в Time After Time на Мирослава Кацарова

Най-любимите сред любимите песни от програмите Cinema и Desafinado, както и други пиеси, които са създали уют в общуването с публиката през годините, Мирослава Кацарова събра в концерта Time After Time. „Това са любими песни, дошли най-вече от XX век – едновременно смесващи в себе си различни епохи, различни истории, до немалка степен свързани с джаз стилистиката и тази естетика. В центъра на програмата са историите. Моите истории, много силно вярвам в това, са и историите на хората, които идват да ни слушат. Ние сме едно цяло – разказваме си нашите истории.“ – каза Мира в интервю по Джаз ФМ в навечерието на събитието. То се състоя в началото на декември в Дом на културата „Борис Христов“ в Пловдив, а записа ще излъчим в предаването ни за музика на живо „Джаз емоции“ днес от 21 ч. и в събота от 19 ч.

Мирослава Кацарова разказва лични и съкровени истории в концертната програма Time After Time

И колко истории тези песни разказват! На сърдечност и любов, на споделеност – хубавите песни, чиито ноти и строфи са минали през душата, са способни на чудо! Те са в състояние да ни развълнуват, да ни помогнат се чувстваме добре със себе си, да се любуваме на общуването с хората около нас, да се радваме на живота. Концерт след концерт, Мира ни събира, за да ни е хубаво заедно – с нея, с непознатите край нас, които всъщност чувстваме тъй близки, с изкуството. Отново и отново щастие и радост, които Time After Time припомни, обобщи, затвърди. С нежния глас на Мира, с желанието й да ни предразполага, с умението да прави така, че да чувстваме как щастието блика от нас.

„Със сигурност думата „любов“ до някаква степен отразява моите надежди за отново и отново случващи се събития. От друга страна е музиката, която малко или много ни превръща в деца, защото подхранва част от онези прекрасни илюзии, които понякога ни спохождат, докато се отнасяме в други светове и други реалности. Мисля си, че музиката съдържа в себе си всички онези невъзможни за изброяване и назоваване неща, към които искаме отново и отново да се завръщаме.“ – казва Мирослава Кацарова сега, часове преди Time after Time да прозвучи в предаването ни за музика на живо „Джаз емоции“.

И Мирослав Турийски тук е в стихията си – със заряд, с устрем към мелодията, хармонията и красотата. Неговият романтичен и модерен прочит като автор на аранжиментите и като водач на квартета е споделен от перкусиониста Младен Димитров, басиста Веселин Веселинов – Еко и китариста Николай Карагеоргиев, от саксофониста Димитър Льолев и от тромпетиста Мартин Ташев, от фината струнна секция. Неговата естетика и музикална изказност, неговата визия и неговите безкомпромисност и неконвенционален маниер на прочитане на музикалния материал са го превърнали в съратник на Мира, споделя тя. И добавя, че музикалната игра с него я кара да се чувства като откривател. „В този проект вложихме себе си – полетяхме с тези нови версии на песните, които избрахме да изпълним в нашия предколеден концерт. Получи се един много хубав и вдъхновяващ музикален материал, в който има много живот, много въздух, много възможности нещата да продължат да се случват отново и отново, да се претворяват.“ – каза Мирослава Кацарова в интервюто, което можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Мира ще посрещне рождения си ден с приятели утре вечер от 21 ч. в BeeBop Café в Пловдив заедно с пианото на Мирослав Турийски. Двамата ни канят на този празник за трета поредна година – Мира го описва като едно от любимите си преживявания.

Какъв подарък в началото на годината!

Източник на снимките и видеото: фейсбук страницата на Мирослава Кацарова