Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе - Кейтлин Луск ще пее в Lord Of The Rings In Concert

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе - Кейтлин Луск ще пее в Lord Of The Rings In Concert

Любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе ще стане част от филмовото зрелище Lord Of The Rings In Concert на 5 декември в София. Кейтлин Луск пее от 15 годишна в спектаклите, посветени на трилогията на Толкин, като лично композиторът Хауърд Шор я кани да бъде солист в неговия първи концертен проект. Над 300 спектакъла и 10 години по-късно Кейтлин пристига и в България. За първи път в Източна Европа ще видим, чуем и изживеем по неповторим начин първата част от "Властелина" - "Задругата на пръстена". Филмовото зрелище ще включва HD прожекция на цялата първа част на огромен екран и над 250 музиканти, които ще я озвучат на живо. В изпълнение на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР шедьовърът на филмовата музика ще звучи в пълен синхрон с картината и със субтитри на български език.

"За нас е изключителна чест именно Кейтлин Луск да бъде на сцената на "Арена Армеец" на 5 декември. Едва на 25 г., тя има над 10 годишен опит в Lord Of The Rings In Concert и несъмнено е любимка на Хауърд Шор, който не крие възхищението си от нейния талант. Тя е една от големите изненади, които ще допринесат публиката да изживее по един уникален начин "Властелинът", сподели Петър Димитров от P&P events, организатор на събитието.

Кейтлин Луск стъпва на голямата сцена едва на 14-годишна възраст заедно с Балтиморския симфоничен оркестър в САЩ, а още през същата година записва и първия си студиен албум - No Looking Back. С впечатляваща кариера още през младежките си години Кейтлин демонстрира извънредна гъвкавост и музикална дълбочина. За това не е изненада, че още през същата година композиторът Хауърд Шор я кани да стане водещо сопрано на пътуващия спектакъл Lord Of The Rings In Concert. Доказателството за силната връзка и доверието на Шор към Кейтлин е и поканата му именно тя да изпълни наградената с "Оскар" и "Златен Глобус" Into The West на наградите "Грами" през 2004 г. И до днес Кейтлин е част от магията на Lord Of The Rings In Concert, като е взела участие в над 300 спектакъла и е пяла с над 75 състава от 35 страни. В последните години Кейтлин изпълнява и партии от композиции на Енио Мориконе, който не прикрива възторга си от работата с нея.


Информация за "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена In Concert":

Най-голямото филмово и концертно шоу в света "Властелинът на пръстените: Задругата на пръстена In Concert" идва в София на 5 декември след грандиозен успех в над 20 страни и почти два милиона души публика. Събитието е част от програмата за отбелязването на 80 годишнината на Българското национално радио „Властелинът на ефира” и над 250 музиканти от съставите на БНР ще озвучават на живо и в реално време първата част от Трилогията. Симфоничният оркестър и смесен хор на БНР, заедно с детския радио хор ще огласят “Арена Армеец” начело с концерт-майстора на Мюнхенския симфоничен оркестър Мариан Краев и под диригентството на маестро Давид Райц. Солист в музикалното приключение ще бъде любимото сопрано на Хауърд Шор и Енио Мориконе – Кейтлин Луск, която ще чуем за първи път на българска сцена.