Любими творци ни дават сила и изпълват дните с красота в празничната програма на Джаз ФМ

Любими творци ни дават сила и изпълват дните с красота в празничната програма на Джаз ФМ

Как надмогнахме предизвикателствата на 2020 г., на какво ни научи тя, как отговорихме на трудностите, намирайки нови сили в себе си и още по-голям заряд за креативност? Нашите любими музиканти, които бяха толкова активни и подкрепящи в тази така трудна година на изпитания, ограничения и изолация, ще ни разкажат по Коледа в ефира на Джаз ФМ за своята неуморна работа по време на криза. Това е един от акцентите в празничната ни програма, която започва от днес и включва много срещи и премиери.

На 24 и 25 декември ще слушаме думите на вдъхновение на нашите посветени на изкуството творци и ще чуем за посоките, в които ще ни отведат през 2021 г., ще се заредим с техните пожелания към нас. В следващите два дни ще съберем поздравите им към слушателите в специални едночасови блокове.

От днес в ефира на Джаз ФМ започват премиерите на новите коледни песни. В студиото ни ще бъде Алекс Нушев, за да представи първата от тях. През следващите дни с коледни песни ще ни гостуват Рут Колева и Вяра Панталеева, ще чуем празничните албуми на Джейми Калъм, Роби Уилямс, Бейбифейс, Браян Бромбърг, De-Phazz, Моли Джонсън, Нилс Ландгрен, Ребека Бекън. На Бъдни вечер и в първия ден на Коледа ще подберем най-хубавото от новата коледна музика, за да го поднесем в две празнични предавания.

В дните преди настъпването на Новата година водещите на Джаз ФМ ще ви разкажем за музиката, която ни впечатли и вдъхнови през 2020 г. Ще чуете музикалния подбор на Таня Иванова, Мирослава Кацарова, Емил Войников, Младен Димитров и Светослав Николов.

В „За албумите от техните създатели“ по Коледа ще сме с Румяна Коцева и песните от нейния приказен коледен албум от 2018 г., в който най-любимите коледни песни звучат с текстове на български език. В навечерието на Новата година ще се обърнем специално към музиката на Лени Вълкова – първата българска джаз певица, на която Джаз ФМ през 2020 г. записахме албум.

През декември ще се върнем със специални посвещения към три юбилея от 2020 г. – на групите „Акустична версия“ и „Траяна“ и на Христо Йоцов.

В коледната седмица в „Джаз емоции“ ще слушаме записания през 2019 г. от Джаз ФМ концерт на Велека Цанкова, както и селекция от изпълнения от празничните концерти на Софийския духов оркестър, на които радиото ни бе медиен партньор. По Нова година в предаването ни за музика на живо ще звучи специален джазов проект.

През втората половина на декември специални издания ще имат Desafinado, Singin’ & Swingin’ и Jazztronica.

Любимата ни музика и нейните създатели ще изпълнят със светлина празничните дни в специалната програма на Джаз ФМ!