Любимата ни музика в няколко кадъра и великолепно концертно изпълнение на Грегъри Портър със Стиви Уондър

Любимата ни музика в няколко кадъра и великолепно концертно изпълнение на Грегъри Портър със Стиви Уондър

В джаза никога не спират да се случват вълнуващи неща, за които ежедневно ви разказваме в ефира на Джаз ФМ, а благодарение на социалните мрежи имаме бърз достъп до снимки от конкретни събития. Чрез бутона "Галерия" на настоящата публикация можете да разгледате фотографии от две поредни изяви на един от най-успешните български джаз музиканти в света - басиста Петър Славов младши. Миналата седмица в петък той излезе на сцената на Градския джаз дестивал в Айова (Iowa City Jazz Festival) заедно с Джо Ловано и Us Five, а ден след това по време на същото събитие беше част от квартета на израелската саксофонистка и кларинетистка Анат Коен. В групата й свирят още Гилад Хекселман (китара) и Даниел Фридман (барабани).

Неотдавна ви разказахме за игралния филм, посветен на Майлс Дейвис, който се снима това лято в Синсинати. Актьорът Дон Чийдъл играе Майлс и влиза в ролята на режисьор и продуцент на Miles Ahead. Първата снимка на Дон Чийдъл като Майлс Дейвис публикуваме в "Галерия".

На 7 юли вокалистът Грегъри Портър поднесе голяма изненада на публиката, дошла на концерта му на джаз фестивала в Копенхаген. Неочаквано като специален гост в шоуто се включи легендарният Стиви Уондър. Снимки от съвместната им изява можете да видите в нашата галерия, а тук публикуваме видеозапис от събитието.