Love & Liberation на Джазмия Хорн излиза на 23 август. Вокалистката представя три песни от предстоящия си албум

Love & Liberation на Джазмия Хорн излиза на 23 август. Вокалистката представя три песни от предстоящия си албум

Джазмия Хорн – една от най-талантливите, открояващи се и вълнуващи съвременни джаз вокалистки, ще издаде втория си студиен албум Love & Liberation на 23 август. Проектът излиза от каталога на Concord Jazz. Дебютът на Хорн A Social Call от 2017 г. я превърна в звезда и й донесе номинация за награда „Грами“. Няколко години преди това вокалистката привлече вниманието, печелейки два много престижни конкурса: Международния вокален джаз конкурс „Сара Вон“ (2013) и Международния джаз конкурс на Института „Телониъс Монк“ (2015).


When I Say – първият сингъл от новия албум на Джазмия Хорн. Песента е вдъхновена от двете й дъщери, които са на възраст, в която не се притесняват да заявяват какво искат, да налагат своите желания и всъщност да бъдат такива, каквито са.

„Когато човек чуе дебютния албум на Джазмия, лесно може да се заблуди, че става дума за далеч по-зрял и опитен артист и със сигурност осъзнава, че се е родила нова звезда. Тонът и тембърът й са овладяни, звукоизвлечени с лекота без да спестява на слушателите приликата си със Сара Воон. Музикалната й фраза - в брилянтен тайминг и уважение към паузите, е вдъхновена както от съвременното вокално изкуство, така и от категоричния бибоп на Бети Картър. Затова и в дебютния албум на Джазмия е включена интерпретация на песента на Бети - Tight. Възхитителна лекота във фразирането и играта с динамики и интонации в пеенето й. Тя е и добра танцьорка, освен че е така свободолюбива и дръзка вокалистка и смея да мисля, че това силно е повлияло на умението й да си играе с ритмиката.“ – Мирослава Кацарова за Джазмия Хорн и проекта A Social Call

Роди се нова звезда на джаз музиката - Джазмия Хорн е възхитителна в дебютния си албум A Social Call


Джазмия Хорн с версия на песента на Ерика Баду Green Eyes, която е от втория студиен албум на Баду Mama's Gun от 2000 г.

В седмиците преди да издаде новия си албум Джазмия Хорн представя музика от него. Достояние на публиката станаха три сингъла, които дават силна заявка за звученето на Love & Liberation. Това са написаните от самата Джазмия песни When I Say и Out of Window и версията на Green Eyes - хита на Ерика Баду. Докато в A Social Call Хорн изпълняваше основно стандарти от Great American Songbook, то в Love & Liberation тя сама създава репертоара си – осем от 12-те песни са нейни. Останалите кавърверсии са на No More на Джон Хендрикс, Reflection of My Heart на Рашел Фърел и евъргрийна на Джони Мърсър I Thought About You.


Out of Window е третият сингъл от предстоящия албум на Джазмия Хорн. В интервю за JazzTimes Хорн признава, че се е опитала да си представи как би звучала тази песен, ако е в репертоара на Дайна Уошингтън или Ела Фицджералд. Изпълнението на Джазмия е заредено с неповторимо усещане за суинг.

Джазмия Хорн записва Love & Liberation заедно с продуцента Крис Дън, с когото работи и по предишния си албум. Сред музикантите, които участват в новия компактдиск, са пианистът Виктор Гулд, басистът Бен Уилямс и барабанистът Джеймисън Рос. В песните от Love & Liberation слушаме една още по-уверена Джазмия Хорн, наслаждаваме се на блестящата й вокална техника, на завидните й скат умения, на редкия й усет и специфично отношение към текста, както и на таланта й да ни поднесе силно емоционално пътешествие чрез музиката, пътешествие, на което само тя е способна да ни поведе с такава категоричност.