„Лято латина 2017“ стартира в софийския клуб Joy Station с участието на аржентинеца Лукас Маскиано

„Лято латина 2017“ стартира в софийския клуб Joy Station с участието на аржентинеца Лукас Маскиано

Това лято ще започне с гореща латино фиеста с участието на певци, музиканти и танцьори от Латинска Америка и Испания. Репертоарът ще ни потопи в света на тангото, фламенкото и кубинските ритми, а атмосферата ще бъде обогатена от аудио-визуални и светлинни ефекти. Спектакълът ще обиколи българското Черноморие и много градове в периода от юни до края на септември и ще привнесе екзотика и ритми от далечните страни. В латино шоуто ще участват обичаният у нас аржентинския изпълнител Лукас Маскиано заедно с талантливите български музиканти Денис Гоев и Димитър Сираков, а също така и звездите от Куба - Дарлин Родригез и Петате от Испания. Редица танцови школи са заявили желание да се присъединят към латино фиестата.

Началото на „Лято латина 2017“ ще бъде поставено на 2 юни в Joy Station от 21 ч. Водещ на събитието ще е очарователната Станислава Ганчева, а за стайлинга на артистите ще се погрижи Мария Господинова. Билети за спектакъла се продават на касите на „Фантастико“, на място в Joy Station или в eventim.bg

Лукас Маскиано е гуруто сред плеядата испаноговорящи музиканти, притежаващи невероятна харизма. Роден е в Аржентина на 18 ноември 1977 г. в малко градче в провинция Буенос Айрес. Започва да свири и композира на 8 години. Превръща се в един от идолите на испанската интелигенция, след като през 2001 г. емигрира в Барселона, където живее преди да поеме на дълго околосветско пътешествие. Зад гърба си има 8 авторски диска, плод на сътрудничеството му с компании като Sony Music, Warner Chapell, Filmax. Създава и свой лейбъл Elefantino Records. Албумът му „От Париж до Трансилвания“ е новаторски проект, излязъл през април 2014 г., като с него Лукас Маскиано отбелязва най-високите продажби на музикалния пазар в Испания. Дискът е записан с участието на музиканти, срещнати по време на турнето му от Париж до Трансилвания. Лукас Маскиано има зад гърба си стотици концерти в Испания, Европа, Латинска Америка и Индия. Концертите му пълнят стадиони и зали с хиляди почитатели на неговата музика. Типичното за него е, че много обича камерните изпълнения и работи за тях със специално вдъхновение. Композира и сам пише текстовете на песните си. Музикалните му търсения са в различни стилове, но творбите му винаги носят печата на една неподражаема свежест и позитивизъм.

Непоправим индивидуалист и идеалист, и макар че често казва „аз съм доста депресивен тип“, Лукас Mаскиано е от музикантите, които вярват, че хората на изкуството трябва да споделят с публиката своето вдъхновение, а не кошмарите си. Повече за личността на аржентинския изпълнител можете да научите от документалния филм на режисьора от БНТ Анна Мельова и оператора Лъчезар Петров – „Лукас Маскиано между звездите и земята“, заснет в Испания през 2014 г.

През годините някои от песните му заемат едни от първите места в класациите на значими радиа в Испания, какъвто е случаят с Me Gustas Cuando, останала в продължение на три месеца на една от челните позиции в класациите на 40 водещи радиа, а в YouTube има повече от 600 000 гледания. Сингълът Alta tension се задържа на второ място сред най-продаваните заглавия в iTunes в продължение на три последователни дни и има повече от 95 000 гледания в YouTube.

Платена публикация