Лиз Райт издава петия си албум през септември, след като подписа договор с компанията Concord Music Group

Лиз Райт издава петия си албум през септември, след като подписа договор с компанията Concord Music Group

Преди няколко дни певицата Лиз Райт обяви присъединяването си към Concord Music Group. Първият албум на Райт за компанията ще бъде издаден през септември. Това ще бъде петото заглавие в дискографията на вокалистката, която в момента работи с носителя на “Грами“ Лари Клайн (той продуцира новия албум на Мелъди Гардо Currency Of Man) и певеца/автор на песни Дейвид Бато (работил с Маделин Пейру и Шон Колвин).

Предстоящият нов албум на Лиз Райт все още няма заглавие. Това е първият й проект от 2010 г. насам, когато тя издаде Fellowship, оглавил класацията на „Билборд“ за съвременни джаз албуми. Fellowship е четвъртият и последен компактдиск на Лиз за компанията Verve. Той е предшестван от три успешни заглавия: The Orchard (от 2008 г., достигнал до второ място в класациите), Dreaming Wide Awake (от 2005 г., дебютирал на първата позиция и останал на върха 5 седмици) и Salt (дебютът на Райт от 2003 г., достигнал до 2-ро място в „Билборд“).

„Нещата в живота се случват, което е добре.“ – така Лиз Райт коментира петгодишната пауза между албумите си. Певицата твърди, че в момента има какво да каже и затова е изпитала нужда да запише нов проект. Тя се наслаждава на новите възможности, които е открила по отношение на гласа си и се надява да се развива по примера на Робърта Флек и Нина Симон. „Те не просто пеят, а са олицетворение на песните, които изпълняват.“ – казва Лиз Райт.

В края на януари вокалистката беше в Лос Анджелис, където селектира песните за новия си албум заедно с продуцента Лари Клайн. „Осъзнах, че това е чудесно пътешествие.“ – споделя окрилена Райт и обяснява: „Животът ме промени по начин, който ми позволява това да бъде най-добрият ми албум до този момент. Засега мога да кажа, че виждам невероятния път, който вече извървях.“

Снимка: от фейсбук профила на Лиз Райт