Куинси Джоунс разказва мигове от музикалната история

Куинси Джоунс разказва мигове от музикалната история

През последните няколко дни Куинси Джоунс особено активно споделя във фейсбук мигове от музикалната история. Той показа колекцията си от награди „Грами“ и пръстена на Франк Синатра, който носи на ръката си вече почти две десетилетия, разказа за приятелството си с музиканти, сред които – Лени Кравиц и починалия вчера, за съжаление, продуцент Джордж Мартин, наричан още Петия „Бийтълс“.

Колекцията от златни грамофончета на Куинси Джоунс

Това са 38-те награди „Грами“, които през десетилетната си кариера Куинси Джоунс е получил като признание за своето изкуство. За възможността да си толкова добър в това, с което се занимаваш, легендарният продуцент пише: „Не става дума за съвършенство, а за това да познаваш своя занаят като дланта на ръката си. Изследвай, разкривай, разбирай! И най-важното – обичай работата си! Ако обичаш това, което правиш, ще дойдат и наградите.“ Посланието Куинси Джоунс отправи като насърчение за почитателите си в началото на новата седмица. Така наречената „Мотивация в понеделник“ (#motivationmonday) е характерен в социалните мрежи хаштаг, чрез който хората взаимно си дават опора в началото на поредицата от пет работни дни.

Куинси Джоунс носи на ръката си пръстена на Франк Синатра

Много личен момент сподели Куинси Джоунс – вече 18 години той носи на ръката си пръстена на Франк Синатра. „Това е пръстенът със семейния герб на сицилианския род на Франк Синатра. Той го носеше в продължение на 40 години преди да ми го завещае. От тогава насам е на ръката ми всеки ден. Този пръстен е една от най-ценните ми вещи, тъй като е и ще продължи да бъде символ на нашето вечно приятелство.“ Снимка: Матьо Битон.

Куинси Джоунс и Лени Кравиц в приятелски разговор

Как се чувстват като приятели музикалните титани, когато спокойно разговарят и обменят идеи, които след това се превръщат в блясък на сцената? Куинси Джоунс реши да не чака така наречения в социалните мрежи „Четвъртък за спомени“ (#tbt), за да припомни такъв момент на уют с Лени Кравиц.

Куинси Джоунс и колегата му Джордж Мартин

С направена от Линда Макартни тяхна снимка Куинси Джоунс почете легендарния си колега Джордж Мартин, който почина на 9 март на 90-годишна възраст. Сър Джордж е съавтор на идеята за създаването на „Бийтълс“ и остава с това прозвище – Петия „Бийтълс“. „Почивай в мир, приятелю!“ – само няколко думи, съдържащи цялата любов на Куинси Джоунс към Джордж Мартин.

Източник: фейсбук