Красотата на природата и магията на музиката в една концертна вечер на „Перелик еко джаз фестивал“

Красотата на природата и магията на музиката в една концертна вечер на „Перелик еко джаз фестивал“

На 30 юли в 20 ч. магичният връх Перелик над Смолян отново ще ни събере, за да споделим и преживеем магията на една музикална джаз вечер на открито в рамките на „Перелик еко джаз фестивал“. Програмата е разнообразна и ще ни представи български музиканти и чуждестранни гости в един интересен микс. Организатори са Кирил Асенов и „Перелик инфраструктурна компания“ АД. Събитието се осъществява с подкрепата на посланика на САЩ в България Н. Пр. Ерик Рубин. Джаз ФМ е медиен партньор.

На сцената ще свири виртуозният пианист Райън Хенслър, работил с Бранфорд Марсалис и Ди Ди Бриджуотър. Той ще си акомпанира с Никола Горялов, Людмил Крумов и Вили Стоянов.

По време на фестивала ще се насладим на джаз-мануш в изпълнение на младите български музиканти Hot Club de Plovdiv: две китари, контрабас и цигулка. Асоциацията с името на създадената от Джанго Райнхард група Hot Club de France не е случайна.

Международният проект Bedlam Club е друг от акцентите в програмата. Bedlam Club е инструментална формация, която се определя като „синематик пънк джаз“. Групата е създадена в София, но включва също контрабасиста Тавис Престън от Шотландия, френския перкусионист и кларнетист Самюъл Покро и българина Георги Попов. Според тях самите стилът им е на пънк група, която свири филмова музика в ретро стил, с джаз елементи.

По време на „Перелик еко джаз фестивал“ ще слушаме и съчетание от балкански и джаз ритми в изпълнение на сръбските музиканти „Хашима“.