Кралете на винтидж културата – Postmodern Jukebox, се завръщат за нов концерт у нас на 15 май в Зала 1 на НДК

Кралете на винтидж културата – Postmodern Jukebox, се завръщат за нов концерт у нас на 15 май в Зала 1 на НДК

Непринуден джаз поглед към съвременната поп музика и щипка ретро носталгия – Скот Брадли прояви музикалния си гений със създаването на Postmodern Jukebox. Вече на два пъти групата доведе до екстаз феновете си у нас и предстои трети концерт – на 15 май в Зала 1 на НДК. Овации, бисове и възторжени коментари съпътстваха първите две изяви на формацията у нас. Малко повече от година след последното си гостуване Postmodern Jukebox отново ще излязат на родна сцена с нова доза суинг, джаз и рагтайм. Концертът идния месец е част от турнето им в Америка и Европа.

3 300 000 последователи и над половин милиард гледания в ютюб – Postmodern Jukebox по непосредствен и естествен начин си създадоха почитатели в целия свят. Само кавърът на Creep на Radiohead има над 45 млн. гледания, следван от хитовете All About That Bass с 36 млн. и Bad Romance – с над 20 млн.

Роденият в Лонг Айланд Скот Брадли е израснал и възпитан с вкус към суинг и джаз стандартите. Получава класическо музикално образование, но бързо разбира, че не може да изрази таланта си в неговите рамки. Така се ражда идеята да съчетае традициите и съвремието по нов и неочакван начин, зареден с много хумор, финес и енергия.

Талантливият американец доказва, че в основата на съвременната музика е джазът, а новото е добре забравено старо. В свои интервюта Скот Брадли споделя, че не съществува песен, която да не може да „състари“, с изключение на песните, които още в оригиналния си вариант носят ретро усещане. С идеята за ъндърграунд в основата, той заснема първите видеоклипове на кавъри в своето мазе. Оригиналният му подход бързо привлича цветна палитра от музиканти и съмишленици, а също и вниманието на медиите и публиката.

Така „машината на времето“ Postmodern Jukebox започва да работи на пълни обороти през 2012 г. Формацията няма постоянен състав. Непрекъснато обновяваща се, в нея досега са се включили над 70 таланта – инструменталисти, певци и танцьори. Голяма част от тях са финалисти в големи риалити формати като Amеrican Idol, а някои са носители на наградата „Грами“. Тъй като всичко е много лично, вокалистите имат пълната свобода в избора на винтидж тоалети, прически и грим, за да влязат в предпочетената от тях роля от епохата.

  • Билетите за концерта на Postmodern Jukebox на 15 май в Зала 1 на НДК са в продажба в системата на „Ивентим“ и в Билетния център на НДК. Джаз ФМ е медиен партньор.