Концерт–бенефис на Милчо Левиев с участието на трио „Акустична версия“

Концерт–бенефис на Милчо Левиев с участието на трио „Акустична версия“

На 10 юни от 20 ч. в зала „България“ ще се проведе концерт-бенефис на Милчо Левиев, в който ще се включи и групата „Акустична версия“ в лицето на Антони Дончев (пиано), Христо Йоцов (барабани) и Георги Дончев (контрабас). Ето какво написа Христо Йоцов във фейсбук профила си за това събитие:

„Така се случи, че аз продуцирам последния концерт на голяма сцена на легендарния и познат на всички пианист и композитор Милчо Левиев. Последен, защото по обективни причини той прекратява активна изпълнителска дейност.

Поводи за този концерт също така са неговата 60-годишна кариера на музикант от световна класа, 50 г. от създаването на квартет „Джаз фокус 65“, чийто първи концерт е в същата тази зала, както и 30-годишнината на „Акустична версия“ – една от българските джаз формации с най–голям международен успех (първи награди на конкурсите в Хоеилаарт, Белгия, през 1985 г. и Леверкузен, Германия, през 1986 г.)

За качествата на Милчо Левиев не е необходимо да се говори. Само може да се отбележи, че това е човекът дал най–силен тласък за развитието на джазовото изкуство у нас, за изграждането на поколения музиканти, както и за респекта, който има към България в джазовите среди в САЩ.

Осъществяването на този проект е акт на отдаване на обществена почит към един гениален български музикант!

Като бонус към всичко това „Акустична версия“ ще представи новия си албум Time In Time Out. Обещавам ви едно специално преживяване - не го пропускайте!”

Билетите за събитието вече са в продажба в мрежата на Ticketpro и на касата на зала „България“.