Коледни поздрави от Васил Петров

Коледни поздрави от Васил Петров

Няма да ни е студено, няма да се чувстваме самотни с хубавите думи на архимандрит Серафим и красивата музика на Васил Петров в песента „Де е Витлеем“ – коледният поздрав на вокалиста, записан с Детска вокална група „Мики Маус“. „Това е гениално стихотворение на архимандрит Серафим. То ми харесваше още преди години. Бях съчинил по него няколко мелодии, които отпаднаха. Накрая се стигна до последната песен, която записах преди две години с децата от „Бон-бон“. Сега направихме нова версия с оркестрацията на Румен Бояджиев – младши и я изпълних с Детска вокална група „Мики Маус“. – разказа Васил Петров в студиото на Джаз ФМ. Интервюто с него можете да чуете чрез бутона „Аудио“. Миксът и мастерингът на песента са на Борислав Бояджиев. Режисьор на видеото е Радостин Събев – Шошо, а продуцент – Чавдар Цолов.

Васил Петров и Детска вокална група „Мики Маус“: „Де е Витлеем“

Тексът, музиката и образите от видеоклипа ни призовават да отворим сърцата си, да бъдем щедри, да даряваме и да приемаме. Около Коледа можем да приемем това като вълшебство „Можем да го приемем като чудо.“ – добавя Васил Петров. Неговите думи за празника: „Човек трябва да бъде загрижен освен за здравето си, и за спасението на душата си. Хубаво е да не отлагаме тези теми на размисъл, а те са подходящи именно за тези периоди от годината – 40-дневния пост преди Рождество Христово, 49-дневния пост преди Великден. Мисля, че от това по-важно няма.“

Премиерата на „Де е Витлеем“ на живо ще бъде навръх Коледа, като част от празничния концерт на Детска вокална група „Мики Маус“ на 25 декември от 16 ч. в „София лайв клуб“.

Романтична и суинг Коледа

Днес Васил Петров отпътува за Германия, където утре ще пее в Кулмбах със „София симфоникс“ и оперния хор на Любка Биаджони. Програмата ще бъде изпълнена и в София – на 15 декември в Зала 3 на НДК. В нея Васил Петров представя коледна класика на автори като Шуберт, Менделсон и Хендел, както и най-популярните американски коледни песни от композитори, сред които Сами Кан и Ървинг Бърлин. „Грандиозно е звученето на оркестъра и на хора и смятам, че публиката ще бъде доволна.“ – казва Васил Петров.

С концерт във Варна започва мини коледното турне на Васил ПетровС концерт във Варна започва мини коледното турне на Васил Петров

На 19 декември започва неговото мини коледно турне Swing Christmas. Този спектакъл ще е с балета на „Вая денс студио“ и Станислав Арабаджиев трио. Поредицата от концерти започва във Варна в голямата зала на Фестивалния комеплекс, на 20-ти продължава в Доходно здание в Русе, на 21-ви – в Драматичния театър в Кюстендил, а на 25 декември завършва в зала „Борис Христов“ в Пловдив. Swing Christmas включва нови коледни песни в репортара на Васко. „Погледът е съвсем различен, защото има джаз трио. В съвсем друго звучене е посоката на коледните концерти – суинг, без да се губи тържествеността и жизнерадостта на Рождественското настроение.“ – казва той. Всички класически коледни химни и песни, любими в изпълненията на Васил Петров, също присъстват в този спектакъл.