Коледен концерт на Виенския камерен оркестър през декември в София

Коледен концерт на Виенския камерен оркестър през декември в София

На автентичния австрийски коледен дух ще се насладим в София на 5 декември с празничен концерт на фантастичните музиканти от Виенския камерен оркестър. Солист на събитието, което ще се проведе в Зала 1 на НДК, е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен. Гостуването е по покана на Germi Art & Entertainment и е част от качествената поредица с класически прояви, планирани и осъществени от организаторите - спектакъла „Духът на Паганини“, Виртуозите на Миланската скала, „Орфей и Паганини“, Лесли Хауард свири Лист др. Програмата за концерта на Виенския камерен оркестър включва виенски коледни класики и любими мелодии на Йохан Щраус и Фриц Крайслер.  

Виенският камерен оркестър е основан през 1946 г. и е известен с високата техничност и прецизност на музикантите си. През годините диригенти и партньори на оркестъра са били звезди като Йехуди Менухин, Карло Дзеки, Шандор Вег, Филип Антремон, Ернст Ковачич и др. От 2008 г. главен диригент е Щефан Владар, който поставя оркестъра за постоянно на челни места в национални и международни класации. Солист и диригент на празничния концерт в София тази Коледа е виртуозният цигулар проф. Марио Хосен, чиято харизма и сценично присъствие му спечелиха безапелационна слава в най-елитните концертни зали в света.

Билетите за коледния концерт в НДК на 5 декември 2017 са на цени от 50 до 100 лв. и вече са в продажба в мрежата на Eventim и на касата на Билетния център в НДК. Актуална информация за събитието може да намерите във facebook. Празничният концерт се осъществява със съдействието на Столична община и подкрепата на Българо-американска кредитна банка и Minkov Brothers Wine Cellar.