„Коледа в рая” с класически, поп и рок хитове, изпълнени на акустични и електронни инструменти от Даниел Трингов и Сифей Уен

„Коледа в рая” с класически, поп и рок хитове, изпълнени на акустични и електронни инструменти от Даниел Трингов и Сифей Уен

Цигуларят Даниел Трингов и челистката Сифей Уен ще изнесат концерт „Коледа в рая” на 19 декември, петък, от 20 ч. в „Парадайс център клуб”. В програмата ще прозвучат предпремиерно композиции от първия им съвместен албум A Whole New Instrumental World („Нов инструментален свят”), който включва класически и популярни рок произведения в аранжимент на двамата музиканти. Публиката ще може да се наслади нa инструменталните версии на композиции на ABBA, Queen, Deep Purple, Ричард Маркс, Майкъл Джексън, а също и да чуе Fantasy Variations върху Libertango на Астор Пиацола и пиеси от „Призракът от операта” на Андрю Лойд Уебър.

За да пресъздадат изцяло новото звучене на композициите, музикантите ще използват както класическите инструменти цигулка и чело, така и цигулкова китара и челова китара. Специален гост на вечерта е Веселина Тодорова – сопрано. В нейно изпълнение ще чуем Time to Say Goodbye, а също и Je t’aime на Лара Фабиан.

Даниел Трингов свири на цигулка от 6-годишна възраст. Печели редица национални и международни отличия. Обучава се в Националното музикално училище „Любомир Пипков” при проф. Петър Христосков и в Националната музикална академия „Проф. Панчо Владигеров” при проф. Елисавета Казакова. Следва в Университета на Мисисипи, където учи при големия руски цигулков педагог проф. Александър Брусиловски и при проф. Стивън Редфийлд (САЩ). Като стипендиант на Университета на Южна Калифорния, USC Thornton School of Music, работи интензивно под ръководството на престижната цигуларка проф. Алис Шоенфелд. Участва в майсторски клас при проф. Роза Файн. Даниел Трингов е свирил в Нов симфоничен оркестър; бил е първи цигулар на Theatro Lyrico de Europe – оперен оркестър, концертиращ в България и Европа; бил е концертмайстор на Музикален театър „Одеон” в София, а също и първи цигулар в Камерен оркестър „Банкя”. Изнасял е поредица от солови концерти в цялата страна. Даниел Трингов е свирил със Симфоничния оркестър на Университета на Мисисипи, USM. Като джаз цигулар е солист на Симфоничния оркестър на Хатиесбърг, Мисисипи. Той е записал два албума с класически музикални шедьоври за цигулка и пиано, включително негови собствени аранжименти и транскрипции. Докато се обучава в Съединените щати, активно записва филмова музика. Работил е съвместно с Йо-Йо Ма, Ицхак Пърлман, Пепе Ромеро, Вадим Глузман и др. Създава свое звукозаписно студио в Бетъни, Кънектикът, в което работи съвместно с виолончелистка Сифей Уен.

Албумът на Даниел Трингов и Сифей Уен A Whole New Instrumental World се очаква да излезе в началото на 2015 г. Проектът е провокация към любителите на класическата и на модерната музика. Аранжиментите са на Даниел Трингов и Александър Попов.

След дългогодишна работа в Съединените щати Даниел Трингов и Сифей Уен пристигнаха в България преди около година, за да допринесат за развитието на културния живот в страната ни. В момента те работят по нови съвместни проекти.

От най-ранната си възраст в Шанхай, Китай, челистката Сифей Уен печели убедително редица инструментални конкурси, а след това продължава успешното си представяне на музикални състезания в Съединените щати, където живее от 13-годишна. Нейният опит като концертен изпълнител, оркестров солист и камерен музикант първоначално включва редица изпълнения на живо, включително по китайските радио и телевизия. След това едни от нейните най-популярни обществени изяви включват камерни и солови музикални изпълнения на фестивала „Сан Мигел де Аленде” в Мексико и солови изпълнения с оркестрите Foundation Debut и Thornton School of Music. Сифей Уен участва като стипендиант и рециталист в 19-я „Грегор Пятигорски” семинар за челисти в USC Thornton School of Music. Тя е получила и стипендиите Rotary Club Music Memorial Scholarship, Gregor Piatigorsky, Memorial Cello (Los Angeles), USC Thornton School of Music Scholarship. Музикалните си постижения Сифей Уен дължи на международно известения музикален педагог, професора по виолончело Елеонор Шоенфелд, когато тя е ръководител на Струнния департамент на USC, и на Грегор Пятигорски. Сифей Уен учи също при първия челист на филхармонията на Лос Анджелис – Петър Щумпф, и камерна музика при професорите Алис Шоенфелд и Питър Марш. По-късно тя е приета като студентка в Музикалното училище на Университета „Йейл” под ръководството на известния виолончело професор Алдо Парисо. Ученичка е и на проф. Мейхуан Лиу в Шанхайската консерватория в Китай. След внезпната смърт на любимия си професор Елеонор Шоенфелд през 2007 г., Сифей Уен продължава обучението си като частна ученичка на сегашния си партньор в професията и личния живот – българския цигулар Даниел Трингов. Сифей Уен е член на Американската асоциация на учителите по струнни инструменти, на Виолончеловото общество на Лос Анджелис и на Китайската асоциация на струнните инструменти. Тя реализира амбициозния проект да интерпретира целия цикъл „Годишните времена” на Антонио Вивалди в оригинал. Предстои й също записът на няколко студийни проекта – целия цикъл на Шест соло сюити за виолончело на Бах и Сонатите за виолончело и пиано в ми минор и фа мажор на Брамс.