„Коледа в действие“ с Ангел Заберски октет и вокалисти

„Коледа в действие“ с Ангел Заберски октет и вокалисти

С нови пиеси и аранжименти, включително на коледни песни, идва концертът Christmas in Action на 17 декември от 19:30 ч. в зала „България“. На сцената излизат Ангел Заберски октет, трио „Тринити“ и Милица Гладнишка, а във феерични изпълнения ще видим танцьори от Dance Academy и Swingin Monkeys.

„Ще предложим един добър микс от качествена музика – оригинални пиеси, джаз стандарти, евъргрийни, коледни песни. Те са много сладки и много вкусни! Създават добро настроение!“ – каза в студиото ни за репертоара Ангел Заберски.

Специално за този концерт той пише нови пиеси – Sambossa и Traffic, и прави нови аранжименти на песни, сред които White Christmas. И още аранжименти на Ангел Заберски – In a Mellow Tone, Perdido и Tico-Tico. Китка от популярни латино песни носи заглавието Latin Fantasy. Михаил Йосифов аранжира Sing, Sing, Sing, Bei mir bist du schön и In the Mood. Милица Гладнишка ще участва в изпълненията на някои от тях, както и на арии от Росини, Моцарт и Бизе.

Октетът е съставен от инструменталисти, с които Ангел Заберски работи от години: Михаил Йосифов, Велислав Стоянов, Димитър Льолев, Арнау Гарофе, Александър Логозаров, Борис Таслев и Стоян Янкулов. „Това са прекрасни, перфектни музиканти, изключителни професионалисти, затова нещата се получават добре с тях, няма компромиси.“ – казва лидерът на формацията.

Само преди няколко месеца Ангел Заберски получи наградата „Кристална лира“ от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Класик ФМ. „Радвам се, че моята музика се забелязва. Това е много, много ценно за мен.“ – благодари пианистът. Формулата за успеха си описа така: „Моят стремеж е да бъда умерен в отношението си към всичко, което правя. Искам музиката да е красива, да е приятна за слушане, да няма излишества и преднамереност. Винаги сядайки зад пианото – независимо дали ще пиша, аранжирам или свиря – това е мотото, което стои в главата ми.“

  • Интервюто на Светослав Николов с Ангел Заберски можете да чуете чрез бутона „Аудио“.