Коледа от приказките с концерта на „Шьонбрун фестивал оркестър Виена“

Коледа от приказките с концерта на „Шьонбрун фестивал оркестър Виена“

Завладяваща приказка от онези, които се случват в дворец във Виена малко преди Коледа - това вълшебство ни предстои скоро в София и Варна. Под звуците на класически произведения от Йозеф Хайдн, Франц Шуберт, В. А. Моцарт, Йохан Щраус, Франц фон Супе, Карл Милокер и Карл Целер, Виена заживява и у нас.

Дворецът „Шьонбрун“, от където идва и самият „Шьонбрун фестивал оркестър“, е известен със своята 450 годишна история и е обявен за част от Световното културно наследство. Заедно със съоснователя на дворцовия оркестър Петер Хозек у нас пристига и знаменитият диригент Гуидо Манкузи, който ще направи нашата Коледа наистина специална.

„Шьонбрун фестивал оркестър Виена“ е виенски камерен оркестър, който пресъздава бляскавата епоха на имперска Виена в музика. Оркестърът е с регулярна програма в Дворцовия театър на Двореца „Шьонбрун“. Въпреки това цял свят има възможност да се наслаждава на приказните изпълнения на оркестъра. Швеция, Финландия, Дания, Китай, Югоизточна Азия, Германия, Гърция и Бразилия са само част от страните, приели с ентусиазъм концертните турнета на „Шьонбрун фестивал оркестър“.

Прецизно поднесената програма, качествен звук и виртуозни изпълнения, достойни за една истинска виенска приказка – това е малка част от вълнуващия празничен концерт, който ще ни поднесат „Шьонбрун фестивал оркестър“.

Kоледнияt коцерт във Варна е на 4 декемвти, а на 6 декември в София. Билети можете да закупите от касите по места, мрежата на Office 1 Superstore, „Пикадили“, бензиностанции OMV и онлайн на eventim.bg Цените на билетите са от 20 до 60 лв., а VIP пропуските са между 80 и 100 лв. Първите 300 билета са с промоционалната отстъпка от 10 лв.