Когато не смеем да сбъднем любовта: Паоло Нутини представя видеото към акустичната версия на One Day ексклузивно за България на Jazzfm.bg

Когато не смеем да сбъднем любовта: Паоло Нутини представя видеото към акустичната версия на One Day ексклузивно за България на Jazzfm.bg

Изпълнен със смисъл за живота ни, новият албум на шотландския музикант Паоло Нутини Caustic Love е за стремежите ни и провалите в опитите си да ги реализираме. Тази изначална човешка слабост е преодолима – нужни са мечти и вяра. С това послание албумът Caustic Love на Паоло Нутини месеци наред се обръща към сърцата на почитателите, а те реагират с признателност – тяхната привързаност към музиканта става все по-силна и все по-лична, а за нуждата ни от такава музика и подкрепа говорят рекордните продажби.

Малко мрачен, но силно вярващ – Паоло Нутини черпи сила от споделянето си със слушателите в Caustic Love. Прочетете нашето ревю за албума тук.

За любовта, толкова силна, че се страхуваме да я сбъднем, е поредният сингъл от Caustic Love – песента One Day. Видеото изглеждаше шокиращо – с кадри, които изискват предупреждение за екстремно съдържание, но всъщност метафорично описват пораженията, които нанасяме чрез агресията в слабостта си. Видеото е издържано в стилистиката на италианското криминално кино от средата на 60-те с апогей през 70-те години на миналия век – гиало. В сюрреалистичните сцени наемен убиец служи на кабаретна певица, като всяка вечер отнема младостта на другите изпълнителки в джаз салона, за да спаси тя своята младост за още един ден. На този фон дрезгавият, драматичен и вълнуващ глас на Паоло Нутини разтърсва с думи за любовта – толкова силна, че се страхуваме да я сбъднем.

Паоло Нутини е в кафене в слънчев ден, на фона на зелени дървета и прибрани чадъри над масите. Пали цигара, повдига до рамото единия ръкав на тениската си, ударните дават първия такт и той запява... Това е актустичната версия на One Day, записана на живо – по-тиха, по-смирена, по още по-силен начин изразяваща страхопочитанието ни към силата на любовта.

Паоло Нутини представя видеото към акустичната версия на One Day ексклузивно за България на Jazzfm.bg:

Албумите на Паоло Нутини се разпространяват в България от официалния представител на Warner Music у нас – „Орфей мюзик“.