Класик ФМ празнува 20 години в ефир! Струнен квартет от Оркестъра на Класик ФМ ще свири „Бийтълс” на живо в студиото

Класик ФМ празнува 20 години в ефир! Струнен квартет от Оркестъра на Класик ФМ ще свири „Бийтълс” на живо в студиото

С вечен хит на „Бийтълс” в изпълнението на живо на струнен квартет от Оркестъра на Класик ФМ единственото у нас радио за класическа музика ще отпразнува 20 години от създаването си. Основаването му е и началото на компанията, която днес е bTV Radio Group и която през изминалите години се разви и разшири и вече включва Джаз ФМ, bTV Radio, Z-Rock, N-Joy и Мелъди.

Празничен акцент в ефира на Класик ФМ днес ще бъде изпълнение на All You Need Is Love на „Бийтълс” от струнен квартет от Оркестъра на Класик ФМ. На живо в студиото ще се насладим на вдъхновението на концертмайстора Людмил Ненчев и водачите на групи на струнни инструменти: Младен Стоянов – водач на 2-ри цигулки, Кирил Христов – водач виоли, Кристина Михайлова – водач чели.

В днешния празничен ден ще стане ясно как слушателите подредиха най-великите класически произведения в класацията „Класик ФМ Топ 20”. На живо в студиото ще бъдат изтеглени имената на 20-има от гласувалите, които ще спечелят специални награди по повод рождения ден на радиото.

Всички произведения от „Класик ФМ Топ 20” ще прозвучат в ефир утре в предаването „Сутрешно кафе с Радостина Узунова”, когато гости в студиото ще бъдат водещите Георги Митов-Геми и Юра Трошанова.

20 години Класик ФМ е организатор, съорганизатор и партньор на най-мащабните концерти, фестивали и събития за класическа музика и се наложи като институция за класическа музика в България.

За своя принос в развитието на културната сцена у нас Класик ФМ получи тази година специалната награда „Кристална лира” на Съюза на българските музикални и танцови дейци. В навечерието на 20-я си рожден ден Класик ФМ бе отличено и с извънредна награда – грамота и почетен плакет на Съюза на българските журналисти. „Това е една заслужена награда за вашия високо професионален и талантлив труд. Вие показвате едно много високо ниво, към което би трябвало да се стремят всички конкурентни радиостанции у нас”, заяви и.д. председател на СБЖ г-жа Снежана Тодорова. Преди няколко дни Класик ФМ получи Почетна грамота от фондация „Млади български таланти”. Организацията, чийто председател е изтъкнатото мецосопрано Александрина Милчева, връчи отличието за значимия принос за обогатяване на музикалната култура на българското общество. Точно преди 20 години фондацията присъди специалната си награда „Алфред Шнитке” за композиция на главния гост-диригент на Оркестъра на Класик ФМ Григор Паликаров.