Класическите музиканти Quarto Quartet и група „Акага“ представят съвместния си вълнуващ Libido Project

Класическите музиканти Quarto Quartet и група „Акага“ представят съвместния си вълнуващ Libido Project

Най-новият нестандартен и забавен музикален проект на класическите музиканти от Quarto Quartet и група „Акага“ - Libido Project, ще бъде представен днес от 20:00 ч. Мястото на събитието е променено и ще бъде в Зала 3 на Националния дворец на културата. Концертът е част от програмата на фестивала „Салон на изкуствата“.

Екстравагантната и неочаквана комбинация включва фънк, фюжън, джаз, класика, бийтовете на DJ Borche, чувствени женски вокали и мултиинструменталното участие на Мишо Шишков.

На 17 май от 20:00 ч. цял куп великолепни професионални музиканти се събират на сцената с амбицията да представят един абсолютно нов и различен по звучене, настроение и емоция денс проект - с примамливото заглавие Libido Project. Голяма част от програмата в него ще се състои от напълно нови, специално замислени и създадени от Quarto Quartet и „Акага“ танцувални композиции. А ако някой все пак разпознае любима своя песен, тя със сигурност ще прозвучи по различен начин, с нов аранжимент и ще бъде поднесена в забавен летен вариант, в унисон с настроението на проекта.

„За нас е истинско предизвикателство да излезем от рамките на класическия концерт и да предложим абсолютно нов поп-денс продукт в Зала 3, с един супер професионален екип от музиканти и приятели”, споделя с ентусиазъм Иван Пенчев, лидер на Quarto Quartet.

„С настъпване на лятото и слънчевото време вярваме, че хората ще имат нужда точно от един цветен и енергичен Libido Project”, добавя Краси Куртев от „Акага“.

Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2016 г.

На снимката: група „Акага“