Камелия Тодорова празнува рождения си ден в студиото на Джаз ФМ с премиера на видеоклипа към „Отначало”

Камелия Тодорова празнува рождения си ден в студиото на Джаз ФМ с премиера на видеоклипа към „Отначало”

„Важното е душата да ни е чиста. Ако тя е позитивна, всичко ще върви, няма нищо да се затлачва”, с тези думи към слушателите на Джаз ФМ Камелия Тодорова прие цветята и пожеланията ни за рожден си ден. Кеми днес празнува с премиерата на видеоклипа към песента си „Отначало”. Интервюто можете да чуете чрез бутона „Аудио” по-горе.

Получили всичко от живота, даваме си всичко от себе си: „Отначало“ на Камелия Тодорова

С написаната от дъщеря си Рейчъл Роу песен „Отначало“ през миналата година Камелия Тодорова се обърна към свои приятелки, които се борят с тежки заболявания, за да им вдъхне кураж. При гостуването си в студиото на Джаз ФМ днес тя каза името на една от тях – отишлата си от нашия свят Анна-Мария Тонкова, която дълги години в своята работа в радиостанции се грижеше за българската музика. „Тя мечтаеше да направя нова песен, а аз исках да я изненадам, защото се нуждаеше от това да мисли, че й трябва новото начало“, каза Камелия Тодорова. Певицата вече е изгубила и други от приятелките си, на които посвети „Отначало“. С излъчването на песента си днес тя поздрави своята най-добра приятелка, която в момента е в болница. „Колкото повече минават годините, а животът е обидно кратък, е много важно да оцениш приятелството, защото то не се среща под път и над път. И е много важно да запазиш тези приятелства“, сподели Кеми.

С „Отначало“ Камелия Тодорова ни казва, че силата е в нас, че сме подкрепени от своите близки и любими, че животът е добър и ни остава ние да сме добри в живота. Това е нашата възможност да намерим изход от всяка драматична житейска ситуация. „Не се страхувайте да започвате отначало!”, ни пожела Кеми. За нея всяко начало е нова възможност, която ще реализираме с мъдростта на жизнения си опит. „Всяко преживяване е твоята съдба. Винаги казвам, че никога не бих си променила съдбата. Това, което ми се е случвало, е било съдба и е трябвало да го преживя. Това ме е направило такава, каквато съм. Аз се харесвам.“

Продължавайки идеята на песента, видеоклипът към „Отначало“ разглежда различни състояния и страни на живота. „В живота има промени, но има цикличност в развитието на житейската съдба. Много е важно, когато приключиш една страница от живота си, да си готов да отвориш нова и без страх, независимо какво си преживял, да започнеш отначало“, казва Камелия Тодорова. Тя обясни, че идеята на авторите Мариета Ценова и Павел Червенков е била чрез визията да изпъкне текстът и така зрителят да се концентрира върху своето развитие – къде и какво е преживял, как е реализирал желанието си да се променя.


„Отначало“ е толкова силно Камелия Тодорова! Певицата вярва, че човек винаги трябва да се връща към началото. „Ако си набрал хубава инерция, винаги ще завърташ колелото в своя полза“, каза тя в студиото на Джаз ФМ на своя рожден ден. Как прави това Кеми ще ни покаже през тази година. Нейният нов проект премина през редица перипетии, за да се реализира по най-добрия начин – с Brazz Association Combo. Репертоара, който подготвяше с аранжименти на Михаил Йосифов, тя сега представя с неговата формация. Слушахме ги с много вълнение и голямо удоволствие през миналата година на Джаз фестивала в Банско и на „Аполония“ в Созопол. Кеми споделя радостното усещане на публиката за тяхната работа: „Много ми харесва и ще продължим да развиваме проекта. Ще запишем голяма част от материала, който вече сме представяли. Ще прибавя и римейкове на свои хитове от 90-те години. Иска ми се да изпея това, което най-много обичам. Когато се върнах през 1991 г., хората смятаха, че съм направила страшна грешка като пея рокендрол. Смятам, че това бяха много силни песни.“ След като от записания с барабаниста на Queen Роджър Тейлър и издаден от Virgin Records албум 2 Souls in 1 (1992 г.) вече чухме новите, аранжирани от Мишо Йосифов версии на Love Is War и Habitual Things, ни предстои да се срещнем с Hope of Glory. „Тази песен я избрах от композитора специално за своето завръщане в България. Затова и в нея се пееше за червена роза. Но тогава никой не разбра това послание“, казва днес от дистанцията на времето Камелия Тодорова. А с Мишо Йосифов ще са свързани и новите песни на дъщеря й Рейчъл Роу, които също с нетърпение очакваме да чуем.