Камелия Тодорова пее златните си хитове в аранжименти на Славил Димитров и Михаил Йосифов на концерт в Зала 1 със Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор, „Брас асоциация комбо“ и The New Camelettes

Камелия Тодорова пее златните си хитове в аранжименти на Славил Димитров и Михаил Йосифов на концерт в Зала 1 със Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор, „Брас асоциация комбо“ и The New Camelettes

Десетки музиканти ще излязат на сцената заедно с Камелия Тодорова за концерта „Нощи в бял сатен“, на който джаз дамата ни ще представи ретроспектива на своето творчество заедно с Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, „Брас асоциация комбо“ и нейната група The New Camelettes. Събитието на 18 май от 19 ч. в Зала 1 ще бъде един от акцентите на Салона на изкуствата, организиран от Националния дворец на културата. Кеми ще изпълни златните си хитове и нови песни в аранжименти на Славил Димитров и Михаил Йосифов. Така тя ще обедини два от проектите си, по които работеше през последните месеци.

Класики в спиричуъл, джаз, соул, поп и рок музиката – Камелия Тодорова и Михаил Йосифов са солисти на Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор под диригентството на Славил Димитров

„Нощи в бял сатен“ бе мотото на концерта, на който Камелия Тодорова пя заедно със Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ под диригентството на Славил Димитров миналата есен в парка „Врана“. Двамата с удоволствие работят от години – Кеми неведнъж е пяла аранжименти на Слави със симфонични оркестри под неговото диригентство. Мишо Йосифов бе гост-музикант в поредното такова събитие в парка на двореца „Врана“ миналия септември. Междувременно ръководеният от него състав „Брас асоциация комбо“ продължава да представя заедно с Кеми поредица от концерти в страната и в София под мотото „Приказка за любовта без край“. Тези две посоки на нейната работа от последните няколко месеца ще се слеят в едно общо преживяване на сцената на Зала 1 на НДК.

Щастие и любов отвъд думите с концерта на Камелия Тодорова, „Брас асоциация комбо“ и The New Camelettes

И тъй като Кеми обича винаги да допълва и развива своя музикален образ, присъствалите на някой от последните й концерти няма просто да чуят повторение на вече познатото, макар и с по-мощната енергия на над 100 музиканти на сцената. След като в „София лайв клуб“ преди няколко дни Кеми представи новата си песен – „Красив спомен“, написана от дъщеря й Рейчъл Роу, сега тя подготвя нови аранжименти на емблематични свои песни, за да обогати емоцията за почитателите си.

В „Нощи в бял сатен“ голямо място ще заемат нейните шлагери още от началото на кариерата й, когато през 1981 г. печели Голямата награда за изпълнител, както и Специалната награда на критиката на фестивала „Златният Орфей“. През годините Кеми е пяла с Оркестъра на Стан Гец, работила е с Роджър Тейлър от Queen, печелила е награди от фестивалите в Люблин, Бомбай, Варшава, Братислава и Дрезден. В последните години работи и с Живко Петров и Ангел Заберски – син. Камелия Тодорова преподава и в „Нов български университет“, като студенти от класа й по пеене също ще се включат в концерта в Зала 1 на НДК във вокалната група The New Camelettes. През 2011 г. Кеми получи почетна грамота и орден за изключителeн принос в областта на българската култура от Министерство на културата.

  • Билетите за концерта „Нощи в бял сатен“ на Камелия Тодорова, Софийската филхармония, Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, „Брас асоциация комбо“ и The New Camelettes могат да бъдат закупени на касите на Билетния център на НДК, както и скоро онлайн в мрежата на Ticketportal.bg.

На снимката: Камелия Тодорова и Славил Димитров приемат аплодисментите на публиката в края на концерта „Нощи в бял сатен“ на 12 септември 2015 г. в парка на двореца „Врана“. Снимка: авторът.