Камелия Тодорова, Мирослава Кацарова и Джаз формация „София“ с номинации за „Кристална лира“. Гласувайте за своя фаворит!

Камелия Тодорова, Мирослава Кацарова и Джаз формация „София“ с номинации за „Кристална лира“. Гласувайте за своя фаворит!

Камелия Тодорова, Мирослава Кацарова и Джаз формация „София“ са трите номинации в категорията за джаз музика за отличието „Кристална лира“. То се присъжда от Съюза на българските музикални и танцови дейци и Класик ФМ радио на 1 ноември – Деня на народните будители, за ярки постижения в изпълнителските изкуства през изминалия сезон. Журито ще определи носителя в самия ден на връчването на наградите, а до 12 ч. на 27 октомври публиката може да гласува за своя любимец на електронен адрес [email protected]. Церемонията по отличаване на победителите в различните категории ще се проведе от 19 ч. в залата на Музикалния театър. Входът е свободен. Партньор на „Кристална лира“ е Нов български университет, а патрон – кметът на София Йорданка Фандъкова. Тази година отличията се връчват за 20-и път.

Номинации за „Кристална лира“ в категорията „Джаз“:

Камелия Тодорова и Славил ДимитровКамелия Тодорова и Славил Димитров в концерт от програмата на продуцирания от НДК Салон на изкуствата

КАМЕЛИЯ ТОДОРОВА – за поредицата от блестящи срещи с публиката през годината в партньорство със Софийската филхармония и Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“ под диригентството на Славил Димитров в програмата „Нощи в бял сатен“ – в парка на двореца „Врана“ и в Зала 1 на НДК; с „Брас асоциация комбо“ и нейни студенти от Нов български университет в три концерта под мотото „Приказка за любовта безкрай“ – на фестивала „Аполония“ в Созопол и в „София лайв клуб“.

Мирослава Кацарова и Веселин Веселинов – ЕкоМирослава Кацарова и Веселин Веселинов – Еко

МИРОСЛАВА КАЦАРОВА – за националното турне и албума My Cinema с песните и мелодиите от големия екран, с нови композиции и с любими теми, аранжирани от Мирослав Турийски, Христо Йоцов, Веселин Веселинов – Еко, Младен Димитров и Мирослава Кацарова, с текстове на Елин Рахнев и Мирослава Кацарова, с гост участието на Димитър Семов, Николай Карагеоргиев, Александър Леков и Мартин Ташев; за националното турне с боса нова Desafinado Live, посветено на 15-ата годишнина на предаването на Джаз ФМ за латино музика Desafinado.

Джаз формация СофияДжаз формация „София“ на своя юбилеен концерт в „София лайв клуб“

ДЖАЗ ФОРМАЦИЯ „СОФИЯ” КЪМ ОБЩИНСКИ КУЛТУРЕН ИНСТИТУТ „НАДЕЖДА“ – за албума Update, посветен на 30-ата годишнина от създаването на състава, и премиерното му представяне в Дом на културата „Надежда“; за ежемесечните популярни и успешни срещи с публиката в квартал „Надежда“, в Борисовата градина, в Градската градина, в парка „Заимов“ и в театър „София“; за участието във фестивала „Хасково Jazz“.

Комисията по джаз музика отличава и приноса през годината с нови албуми, поредици от концерти в София и страната и образователни програми на лауреати на „Кристална лира“. „Акага“ и „Кварто квартет“ реализираха съвместния проект, идеята за който възникна на церемонията по връчване на наградите през 2014 г. Много успешни изяви в студиото и на концерти имаха носителите на наградата Ангел Заберски, Антони Дончев, Васил Петров, Венцислав Благоев, Живко Петров, Любомир Денев, Милчо Левиев, Михаил Йосифов, Теодосий Спасов, Христо Йоцов, Биг бенда на Българското национално радио… В категорията за джаз музика отличието миналата година получи Теодосий Спасов. Милчо Левиев стана носител на Специалната награда „Кристална лира“.

Класик ФМ радио със Специалната награда „Кристална лира” за успеха на мисията си да популяризира класическата музика вече 20 години

Наградите „Кристална лира“ се връчват в 17 категории, за да отличат върховите постижения на инструменталисти, балетисти, певци, хорове, симфонични, оперни и духови оркестри, постановъчни екипи, фолклорни състави, диригенти. Сред номинираните са много любими на публиката имена като Светлин Русев, Веско Пантелеев-Ешкенази, Людмил Ангелов, Найден Тодоров, Ваня Монева, Славил Димитров, Стойка Миланова, Цветана Бандаловска, ансамбъл „Чинари“, Стефан Вълдобрев, „Фондацията“, Националния филхармоничен хор „Светослав Обретенов“, Държавните оперни театри в Русе, Стара Загора и Варна, „Камерата Орфика“, Младежки оркестър Филхармония „Пионер“, Софийски духов оркестър, Гвардейския представителен оркестър. Пълният списът на номинираните и техните постижения можете да откриете на сайта на колегите от Класик ФМ радио – Classicfm.bg.