Калин Вельов с нов латино сценичен и студиен проект

Калин Вельов с нов латино сценичен и студиен проект

С артисти от три континента – Европа, Южна Америка и Африка, Калин Вельов започва новия си проект с Amazonia Dance Project. Пилотният сингъл Samba Amazonia е по музика и аранжимент на Калин Вельов, текстът е на основателя на Amazonia Dance Project Елена Бали, а вокалите са на бразилките Жулия Мартинс и Лариса Франклим. На живо проекта ще видим утре вечер от 19 ч. в One More Cinema.

Афро-латино перкусии, които звучат в духа на диджей културата – така изглежда описанието на Kalin Veliov & Amazonia Dance Project като музикална концепция. Калин Вельов дава името на българската танцова формация, съставена от участници от Бразилия, африкански страни и България. Режисьор на видеоклипа е Дилян Павлов, който включва в снимките и над 50 статисти и танцьори от африканската и латиноамериканската общност в София. Оператор е Росен Савков.

Калин Вельов и Amazonia Dance Project ще представят Samba Amazonia на живо в лятното кино пред НДК – One More Cinema, от 19 ч. утре. Ще чуем песента, ще видим видеото, а в бразилски спектакъл ще ни въвлекат Samba Brazileiro – танцова формация за бразилска самба на Алекс Димитрова, и ABADA Capoeirа – представител на Бразилската асоциация за развитие и подпомагане на капоейра изкуството. Част от вечерта ще бъде дегустацията на бразилско вино от долината Saо Franciscо. Входът е свободен.

Празникът ще продължи с концерт и представяне за първи път на акустичния проект Brazuca от 21 ч. в столичния клуб Raffy Terrase (бул. „Витоша” №18) с участието на бразилците Жулия Мартинс и Андре Диас.

  • Калин Вельов, Елена Бали и Жулия Мартинс ще гостуват в студиото на Джаз ФМ радио в 10:40 ч. днес в предаването „Джаз ден”.