JP3 празнуват любовта и музиката с онлайн концерт на 14 февруари

JP3 празнуват любовта и музиката с онлайн концерт на 14 февруари

JP3 поставят начало на концертните си изяви за тази година с Nothing is Over - стилно събитие, което ще бъде излъчено онлайн на 14 февруари от 19 ч. в платформата на Neterra TV+. Музикантите ще свирят в пространството на „Склада“, а на тяхната музика може да се насладим от вкъщи, в приятна за нас обстановка и в компанията на най-любимите ни хора. Видеореализацията е поверена на фотографа Стефан Н. Щерев, който от години работи с JP3 – правил е фотосесии на групата и често снима по време на техните концерти.

„Много ще се радвам нашата публика да откликне позитивно и да бъде съпричастна. За нас музикантите срещата с публиката е най-важна.“ – казва Живко Петров в ефира на Джаз ФМ радио и допълва: „Имаме желание да посвирим заедно на този красив празник на любовта.“. Пианистът признава, че като цяло не е привърженик на онлайн концертите, предпочита живия контакт, но времето, в което живеем, налага тези срещи от разстояние.

В края на миналата година Живко Петров изнесе първия си онлайн концерт – Jazz Unusual, в Doza Gallery, с което поднесе красив подарък на своите почитатели по случай коледно-новогодишните празници. Тогава Живко се насочи към репертоар от своя солов албум Ten. Концертът беше записан и качен в YouTube канала на музиканта.

„За мен това да бъда сам с пианото е голямо щастие. Аз всеки ден го правя. Някак си ми беше по-лесно, защото музиката от албума Ten е нещо, с което се обръщаш навътре към себе си, така че тя може да съществува в това пространство. Докато с триото още не мога да го усетя. Надявам се да стане един прекрасен концерт.“ – казва Живко Петров и отбелязва един от позитивните моменти при подобни онлайн събития: „По този начин много повече хора могат да се срещнат с музиката, която правим.“

На 14 февруари – в деня, когато празнуваме любовта и виното, членовете на JP3 ще добавят още една важна съставка, осмисляща живота ни – музиката. На сцената в „Склада“ ще бъдат Живко Петров (пиано), Димитър Карамфилов (контрабас) и Димитър Семов (барабани). Те ще свирят композиции от новия албум на JP3 – Change the Way. Като подарък тримата са поканили и специален гост – Гери Турийска. Публиката я познава като талантлива вокалистка, авторка на песни и създателка на „Пощенска кутия за приказки.“ JP3 и Гери Турийска ще изпълнят съвместния си сингъл от 2018 г. Nothing is Over.


Nothing is Over на JP3 и Гери Турийска

„Написах този валс за себе си в интерес на истината, исках да го изпея с триото. После звъннах на Гери Турийска и ѝ казах: „Моля те, напиши текста! Даже имах нещо като рефрен.“ – спомня си Живко. Изненадващо, минават два-три месеца, в които Гери не се обажда и в един момент се включва с думите: „Тази песен няма да ти я дам.“ Гери много бързо е била готова с текста, но е усетила песента като своя и е поискала тя самата да я изпее. Записът е направен в студиото на Димитър Ганчев, след което е заснет и видеоклип в Драматичен театър „Иван Радоев“ в Плевен.

„Песента Nothing is Over всъщност ни даде смисъл да направим този концерт с идеята, че нищо не е свършило в крайна сметка. Тепърва започват хубавите неща. Предстоят и нашите срещи.“ – казва оптимистично Живко Петров, като в края на нашия разговор той отправи силно послание към публиката:

„Много е важно да продължим да съществуваме. Музиката според мен, колкото и тривиално да звучи, е част от нашето спасение. Тя ни съпътства навсякъде, така че е много важно хората да подкрепят артистите и музикантите, защото те са част от света, от нашия живот и ни карат да продължаваме напред. Те правят света по-красив. Представете си свят без музика, в пълна тишина. Аз лично не мога да си представя такъв свят. Затова е много важно духът на музиканта да остане, да остане смисълът, така че – подкрепяйте ни!“

Гледайки напред с надеждата, че ще има повече възможности за концертни срещи, Живко Петров разказва, че с JP3 се надяват да представят албума Change the Way през март в Бургас и Шумен. Пианистът разкрива, че е написал нови композции за триото, които предстоят да бъдат записани и също така довършва музика за нов солов албум, който ще представлява 40-минутна пиеса. Цялото интервю на Таня Иванова с Живко Петров може да чуете чрез бутона „Аудио“.

  • Концертът на JP3 и техния специален гост Гери Турийска Nothing is Over ще бъде излъчен онлайн на 14 февруари от 19 ч. в платформата на Neterra TV+. Билетите може да закупите от тук.

Фотография: Стефан Н. Щерев