JP3 и Гери Турийска представят съвместната си песен Nothing is Over

JP3 и Гери Турийска представят съвместната си песен Nothing is Over

Nothing is Over е най-новата композиция на групата JP3, в която свирят трима от най-добрите български джаз музиканти - Живко Петров (пиано), Веселин Веселинов-Еко (контрабас) и Димитър Семов (барабани). Различното този път е сътрудничеството им с Гери Турийска, позната от литературния проект „Пощенска кутия за приказки“ и автор на редица текстове за песни от българската сцена.

Историята на песента започва като покана от JP3 към Гери Турийска да напише текста към пиесата на Живко Петров. В процеса на работа обаче Гери става и изпълнител на песента. „Усетих думите, които написах, толкова лично, че се осмелих да поискам аз да ги изпълня.” - казва тя и допълва: „Не беше това първоначалната идея, но се радвам, че тези страхотни музиканти ми се довериха. И четиримата сме много доволни от резултата.“

Nothing is Over ще намери място в новия студиен албум на JP3, чието работно заглавие е Change the Way. „Очаровани сме от крайния резултат, до който доведе общата ни работа с Гери. Песента за нас е много специална, защото е първото ни произведение с вокалист, което правим с JP3.” - споделя Живко Петров.

Наскоро към Nothing is Over беше заснет видеоклип. Той е осъществен с подкрепата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, Плевен. Там протичат и самите снимки на видеото под режисурата на Никола Копаров и Петър Димов от визуалното студио Dark White Vision. В клипа се включва и актрисата Стефания Кочева, която участва в новия български сериал по bTV „Скъпи наследници“. Любопитен факт е, че песента от сериала „Още малко“ също е по текст на Гери Турийска.

Премиерата на Nothing is Over и видеото към нея е на 21 май в „София лайв клуб“ от 19:00 ч. Входът е свободен.