Йоко Оно ще изнесе следващите си два концерта в компанията на джаз музиканти

Йоко Оно ще изнесе следващите си два концерта в компанията на джаз музиканти

Два концерта - на 14 и 15 август, ще изнесе 82-годишната авангардна певица и визуален артист Йоко Оно. Легендарната дама ще се предстви с Yoko Ono Plastic Ono Band, като групата включва сина на покойния Орнет Коулман - Денардо, който свири на барабани, Ерик Фрийдлендър (виолончело) и Алан Лихт (китара). И двете събития ще се проведат в Titus 2 Theater в Музея за модерно изкуство в Ню Йорк.

В анонса за концертите четем: „Около 1968 г. Йоко Оно решава да създаде група, която „никога няма да съществува, която няма определен брой членове..., която ще приеме всеки, който иска да свири в нея.” Името на формацията произлиза от малка триизмерна работа, съставена почти изцяло от прозрачни пластмасови предмети, която Джон Ленън създава в отговор на една идея на Йоко Оно. Въпреки концепцията на Plastic Ono Band да няма членове, групата е гъвкава по отношение на своя състав.“

Сътрудничеството на Йоко Оно с барабаниста Денардо Коулман не е изненада. Оно работи с неговия баща - големия саксофонист Орнет Коулман, още от края на 60-те години. Преди няколко седмици вдовицата на Джон Ленън държа реч по време на погребението на Орнет Коулман на 27 юни. Траурната церемония се състоя в църквата „Ривърсайд“ в Ню Йорк.