Живота на Рахманинов във „Фортисимо академия“ представят Людмил Ангелов, Софийската филхармония с Найден Тодоров, Ана Пападопулу и Валентин Ганев

Живота на Рахманинов във „Фортисимо академия“ представят Людмил Ангелов, Софийската филхармония с Найден Тодоров, Ана Пападопулу и Валентин Ганев

С изпълнение на Втория клавирен концерт на Сергей Рахманинов и разказ за живота му ще опознаем неговата личност в концерт на Софийската филхармония от програмата на „Фортисимо академия“. Солист е Людмил Ангелов, диригент – Найден Тодоров, а актьори-разказвачи ще бъдат Ана Пападопулу и Валентин Ганев. Събитието е на 16 февруари от 19 ч. в зала „България“. Джаз ФМ е медиен партньор.

Изключителен пианист, блестящ диригент и композитор, оставил на целия свят огромно културно наследство, Сергей Рахманинов е сред най- обичаните композитори на всички времена. Неговият Втори концерт за пиано печели 8 пъти класацията на Класик ФМ за най-любимо произведение. И днес той вдъхновява много филмови режисьори. Неговата музика е използвана в повече от 206 филма, сред които „Бърдмен“ и „Доктор Живаго“. Още любопитни факти за големия композитор, както и неговата музика ще чуем на 16 февруари от 19 ч. в зала „България“.

Образователната поредица „Фортисимо академия“ е насочена и към почитателите на класическата музика, и към онези, които тепърва откриват нейното очарование. Няколко години след създаването й екипът включва към концертите за младежи и един на сезон с академично съдържание за възрастни.

Билети – на касата на зала „България“ и в Eventim.bg и Epaygo.bg.