Jazztronica по Джаз ФМ през февруари ни завладява със свободния дух на Сан Франциско

Jazztronica по Джаз ФМ през февруари ни завладява със свободния дух на Сан Франциско

Водещият на предаването на Джаз ФМ за ремикси и клубен джаз Jazztronica DJ Mr. Moon през целия февруари черпи вдъхновение за ефира ни от космополитния Сан Франциско. Той се завръща в Калифорния, веднъж покорен от чара на мегаполиса, където творят едни от най-забележителните продуценти, диджеи и артисти. С някои от тях той е имал щастието и привилегията да се запознае и да работи.

От Сан Франциско DJ Mr. Moon ни пише:

Преди няколко години, когато бях за първи път тук, бях сигурен, че задължително трябва да се върна. В този град можеш да откриваш непрекъснато нови неща и усещания, а тези, които си видял и преживял, да преоткриваш безкрайно.

Но мен ме впечатлява и привлича самият начин на живот в Сан Франциско. Освободен от предразсъдъци и комплекси, човек може да усети свободата във въздуха, разхождайки се по улиците, сякаш застинали под следобедното слънце. Град – мегаполис, културен и икономически център, но същевременно лишен от обичайното напрежение и суета, характерни за големите общности.

Връщам се тук и ще продължа да го правя заради музиката, вдъхновена от свободата, слънцето, уникалната природа. Тази музика е създадена от хора, които сякаш нямат граници. Те са свободни да изразяват изкуството така, както го чувстват, и черпят знания и умения от цивилизацията с може би най-високите постижения в историята на съвременната музика.

Цялата тази картина ражда дълбок, но същевременно фин соулфул звук, който ме владее и вълнува отдавна. А в света на електронната музика Сан Франциско ни дава едни от най-забележителните продуценти, диджеи и артисти като Miguel Migs, Julius Papp, Fred Everything, Lisa Shaw, Jay-J, с някои от които имах щастието и привилегията да се запозная и работя. Това неизбежно остави дълбока следа и в моя музикален свят, с който ви запознавам всяка седмица в предаването ми Jazztronica по Jazz FM.

Затова през целият месец февруари, докато съм в Сан Франциско, темата на моя час ще бъде неизбежно свързана с музиката, извираща от това уникално място... Затова... Бъдете на линия! :) В петък от 18 ч. и в събота от 22 ч... Приятно слушане!