Японската перкусионистка Ерико Даимо и нейната огнена маримба идват в България

Японската перкусионистка Ерико Даимо и нейната огнена маримба идват в България

Една от водещите перкусионистки в света Ерико Даимо ще свири за първи път в София на 10 октомври. Специално за нейния концерт в зала „България“ ще бъде осигурена Marimba One – инструмент, който идва от САЩ. Той е създаден в работилницата на най-добрата фирма, специализирана в производството на маримба.

За Ерико Даимо казват, че изпълненията й винаги са силно впечатляващи. Деликатната перкусионистка заразява с енергията, ентусиазма си и превъзходна динамика, а след концертите ѝ публиката никога не я оставя да си тръгне без поне още един омагьосващ бис. Даимо регулярно получава покани за солови изпълнения в концертите на Ирландския национален симфоничен оркестър, Филхармонията на Тампере във Финландия, Филармоничния оркестър на Нагоя, Симфоничния оркестър на Осака, Националния симфоничен оркестър във Вирджиния и др. Тя е изнасяла рецитали и майсторски класове в някои от най-известните фестивали на перкусиите в Италия, Мексико, САЩ, Франция, Белгия, Корея, Токио и др.

На 10 октомври японската пекусионистка ще свири за първи път у нас със Софийската филхармония под диригентската палка на Росен Гергов. Програмата на събитието е богата и разнообразна: Lauda concertata за маримба и оркестър от Акира Ифукубе, Симфония № 5 от Сергей Прокофиев и „Контрасти“ от Георги Минчев.

Билети за концерта „Ерико Даимо и огнената маримба“ ще откриете на касата на зала „България“, в мрежата на Eventim и Epay, а цените са от 12 до 25 лв.