Известният телевизионнен канал за джаз и класическа музика MEZZO излъчва A to JazZ 2019

Известният телевизионнен канал за джаз и класическа музика MEZZO излъчва A to JazZ 2019

Безпрецедентен успех отбелязва най-мащабният джаз фестивал у нас A to JazZ. Изключителното международно признание се свързва с факта, че най-голямата телевизия в света, изцяло отдадена на джаза, класическата музика и танца, ще заснеме и излъчи ключово съдържание от тазгодишното събитие, очакващо всички фенове между 5 и 7 юли в Южен парк 2. Решението на престижния канал е подтикнато от високото качество на фестивала и големия интерес на европейската публика към него. Поканата за това ключово партньорство, без аналог за българската музикална сцена, идва от програмните директори на MEZZO заради изключителното богатството от актуални местни и чуждестранни артисти, представящи най-новата си продукция на фестивала, както и благодарение на доказаното ниво на организация.

MEZZO има зад гърба си почти 30-годишна история и покритие на пет континента – Европа, Азия, Северна Америка, Австралия и Африка. Водещият френски всекидневник Le Figaro нарича канала „благодетел на човечеството“. Зрителите по света надхвърлят 54 милиона, а интересен факт е, че България е една от водещите европейски страни по брой абонати на глава от населението - над 1 300 000 за 2018 г. Каналът вече излъчва рекламен клип на A to JazZ 2019, като международният отзвук е повече от позитивен, а фестивалът очаква голям брой посетители от Европа.

Деветото издание на феста ще събере най-младите световни и български артисти под открито небе. Хедлайнери са новаторите Джейкъб Колиър, Крисчън Скот Атунде Аджуа и Ghost-Note, а тази година акцентът в програмата залага на младото поколение в музиката и авангардните смесици от стилове. Освен на гостуващите световнопризнати звезди фестивалът традиционно дава сцена и на голям брой родни формации и музиканти. За повече информация относно съпътсващата програма, детайли и актуални новини около A to JazZ 2019 следете Facebook и Instagram, както и сайта www.atojazz.bg. Официалните хаштагове на фестивала са #atojazz, #atojazzfestival, #atojazz2019.

A to JazZ Festival се провежда с изключителната подкрепа на фондация „Америка за България“, Столична община и Министерство на културата. Конференцията A to JazZ Talks се провежда в подкрепата на Столична програма „Култура“ и Национален фонд „Култура“. Джаз ФМ радио е медиен партньор.