Известният френски писател Бернар Вербер с много различна творба от книгите си досега - „Книга за Пътя“

Известният френски писател Бернар Вербер с много различна творба от книгите си досега - „Книга за Пътя“

Имаме удоволствието до ви представим една книга за надеждата, за освобождаването на сетивата и за духовното пътешествие към себе си и другите. Не се тревожете, това не е езотерична, нито свещена книга. Наречете я уникален интерактивен експеримент или фин тласък към искреност в разговора със света.

„Книга за Пътя“ на Бернар Вербер (изд. „Колибри“) е много различна от всички творби, които писателят е създал досега. Това е кратко есе за необятното пътуване, на което ни повежда книгата – пътуване към себе си, към миналото, настоящето и бъдещето, към другите, към света, към мечтите… Книга-игра, в която герой е читателят, приканен от безплътния глас на книгата да се впусне в неустоимо приключение.

Бернар Вербер (1961) следва криминология, след което завършва журналистика и става редовен сътрудник на сп. „Нувел Обсерватьор“. През 1991 г. издава романа „Мравките“, с който придобива световна известност. Следват „Денят на мравките“ и „Революцията на мравките“. Вербер е автор и на трилогията „Танатонавтите“, „Империята на ангелите“ и „Ние, боговете“, както и на т.нар. експериментални книги, сред които изключително популярната „Енциклопедия на относителното и абсолютното знание“. Според най-авторитетната френска класация Бернар Вербер е най-четеният писател във Франция. Книгите му са преведени на 30 езика и са издадени в 15 милиона екземпляра. А в Русия той е най-издаваният и популярен френски писател.

Не очаквайте конвенционална премиера на „Книга за Пътя“ на Бернар Вербер. На 26 февруари от 19:00 часа във Френския културен институт в София ще се състои разговор за литературата като откровение, за думите, които ни влияят, за идеите, които отключват вратите към самопознанието, личностното израстване и удовлетворение.