Излъчват

Излъчват "Властелинът на пръстените" на огромен екран в "Арена Армеец" с концерт, в който се включват 250 музиканти и хор

Oстават три месеца до филмовото зрелище Lord Of The Rings In Concert, на което 250 музиканти ще озвучат на живо първата част на трилогията в пълен синхрон с филма. HD прожекцията ще бъде на огромен екран с размерите на триетажна сграда. Швейцарският диригент Давид Райц и примата на Кралската опера в Лондон - Розалинд Уотърс, ще ни отведат на пътешествие от Графството до Средната земя с помощта на симфоничния оркестър, смесен и детски хор на БНР.

За да загатнат какво да очаква публиката на 5 декември, организаторите са подготвили специален пърформанс с жива музика и герои от "Властелина на пръстените" в Нощта на музеите и галериите в Пловдив на 12 септември. Петима музиканти ще представят малка част от музикалния шедьовър на Хауърд Шор на няколко различни локации в центъра на града.

Българската публика ще има шанса за първи път в Източна Европа да усети магията на двете велики изкуства в едно, благодарение на формата Movie in Concert, който обединява музика и кино в една перфектна симбиоза. Подобни мащабни спектакли се радват на огромен интерес в Западна Европа и САЩ, където основно действащо лице е българинът Мариан Краев. Ето защо организаторите решават да поканят именно него да ръководи симфоничния оркестър, хор и детски хор на БНР. Концерт-майсторът на Мюнхенската филхармония е свирил в над 80 спектакъла на Lord of the Rings In Concert в 5 държави. Събитието в "Арена Армеец" на 5 декември е част от програмата за отбелязването на 80-годишнината на Българското национално радио, която протича под надслов "Властелинът на ефира".