Intelligent Music Project с онлайн концерт за каузата на общественото развитие

Intelligent Music Project с онлайн концерт за каузата на общественото развитие

След като представи на европейско турне своя пети албум, Intelligent Music Project на д-р Милен Врабевски ще изнесе онлайн концерт на 12 май от 21 ч. в Jeng Studio в поредицата Music Is Life, осъществявана съвместно с Perfect Records. Джаз ФМ е медиен партньор.

Във време след толкова дълъг период на изолация Intelligent Music Project ще обогати ежедневието ни чрез темите на новия си албум Life Motion: „Най-важното в един такъв момент е да използваме всяка молекула енергия да продължим да бъдем хора и да не забравяме, че понякога „нелогичната полезност“ решава нещата в наша полза. Нека се огледаме около себе си и да видим кой има нужда да му подадем ръка. Хубаво е да направим така, че желаейки нещо за себе си, да помагаме и на останалите да сбъднат мечта, да направят това, което са планирали и желаят много силно да се случи. И по този начин обществото върви напред.“ – посочи в интервю за Джаз ФМ д-р Милен Врабевски.

В програмата са включени и песни от четвъртия албум на формацията Sorcery Inside. Темите, за които д-р Врабевски пише, са свързани с личностното усъвършенстване и силата на духа – така важни в сегашния момент. Авторът е убеден, че чрез концерта ще сподели по най-ефектния начин това, в което вярва: „Вярвам, че точно в този момент ще се появим съвсем навреме, за да покажем своето присъствие в обществото, своята значимост и съпричастност към каузата на общественото развитие, с която сме обвързани.“ Събитието ще отвори вратата към бъдеща серия от турнета, когато извънредното положение приключи, за да направят всичко възможно да раздават радост, както се изрази музикантът. Междувременно концертът идната седмица ще бъде записан и ще се използва за разпространение на тяхното творчество.

Сред участниците от чужбина в тези два албума на Intelligent Music Project са Саймън Филипс (Toto), Карл Сентънс (Nazareth), Ричард Гриpман (River Hounds), Джон Пейн (ex-Asia), Джоузеф Уилиямс (Toto), Рони Ромеро (Rainbow). В ритъм секцията на звездния състав за концерта на 12 май са Стоян Янкулов – Стунджи – ударни, и Ивайло Звездомиров – бас. На клавирите са копродуцентът на д-р Врабевски от последните 10 год. Иво Стефанов и Самуел Ефтимов. Китарист от три години насам е Бисер Иванов. Вокалната секция е с лидер Боби Косатката и с участници Лина Никол и Славин Славчев. Д-р Милен Врабевски ги нарича „съидейници“ и подчертава отдадеността им на сцената.

Така събитието на 12 май ще стане част от капитала на Intelligent Music Project, който ще е инвестиция в общността. Какво може да ни скрепи в каузата на общественото развитие, зад която музикантите застават? „Усещането за принадлежност, което автоматично води към този стремеж за полезност. Макар да изглежда, че излиза от човешката логика, той те прави успешен индивид, издигащ себе си чрез богатата си душевност. Ние имаме проста програма – не изоставяме каузата си.“ – казва д-р Милен Врабевски.

Миналата седмица той приключи дарение за източната част на Северна Македония. Лекарите на първа линия срещу коронавируса в Струмица и Делчево получиха в големи количества изолационни гащеризони, очила и маски. Следващата седмица ще бъде снабден с най-необходимото регион Преспа в Албания. За тях ще се закупят пожарна, линейки и високопроходим автомобил за социалния патронаж. Когато паднат забраните, ще продължат академиите „Път към университета“ и „Телерик“, семинарите за реинтеграция на българската диаспора, както и инициативата „Голямото семейство“, в която се подпомагат многодетни фамилии. „И какво ли не още“ – спира тук изреждането бизнесменът и музикант, отдаден на общественото добруване.

Събитието може да се гледа свободно на Фейсбук страницата на Jeng Studio, а подкрепа за музикантите почитателите могат да окажат чрез платформата URBO, закупувайки виртуален билет в три ценови категории – символичен, стандартен и ВИП, придружени с подарък – диск

 

  • Интервюто на Светослав Николов с д-р Милен Врабевски можете да чуете чрез бутона „Аудио“.