„Интеграл“ с каталог от над 400 езикови ваканции в чужбина през лятото на 2017 г.

„Интеграл“ с каталог от над 400 езикови ваканции в чужбина през лятото на 2017 г.

Езиковата ваканция е модерният начин да учиш чужд език и е неизменна част от доброто образование, посочват от консултантската фирма за образование в чужбина „Интеграл“. Този уикенд тя ще представи новия каталог на езиковите ваканции за лятото на следващата година. Събитието е на 19 ноември от 15:30 до 17 ч. в зала „Триадица 2“ на гранд хотел „София“. Посетителите ще могат да се срещнат с директора на едно от най-елитните британски средни училища – Abbey College в Кеймбридж. Входът е свободен.

Езиковата ваканция дава това, което средното образование в чужбина предоставя като преживяване, развитие на детето, натрупване на умения, откриване на себе си, посочи Ирина Христова – управител на „Интеграл“, в интервю по Джаз ФМ и поясни: „На езиковите ваканции в чужбина децата не само практикуват език, но и се потапят в съвсем различна среда, общуват с деца от други националности. В своето преживяване те усещат новото общуване между преподавател и ученик, характерно за съответната държава. Така се обогатяват с нови подходи към обучението и започват да възприемат своите преподаватели по друг начин.“ В добавка, на езиковите ваканции децата придобиват нови умения за учене и така се подготвят за постъпване в чуждестранен университет.

Над 250 езикови училища с над 400 различни ваканции са включени в каталога на „Интеграл“ за лятото на следващата година. „Може да е самостоятелна или семейна ваканция, спортен курс, в който се учи английски, рисуване с изучаване на език или просто лагер с други деца – зависи от конткретните цели.“ – обясни Ирина Христова.

До 15 януари има възможност децата да се запишат на специални цени, като за всички езикови ваканции се предлага 5% отстъпка, достигаща за някои до 10%. При ранно записване са налични и пакети като „три седмици на цената на две“.

С всичко това родителите и техните деца ще се запознаят на място. Те ще могат да се срещнат и с директора на едно от най-елитните британски средни училища – Abbey College в Кеймбридж, който ще разкаже за това как гимназистите се подготвят успешно за кандидатстване в университет. Консултантите на „Интеграл“ ще направят анализ на това, което се е обсъждало миналата година у нас за профилирането на учениците в последните години на гимназията. Също така на лекция ще бъдат дадени съвети дали детето да пътува в група или индивидуално.

След представянето на каталога в София, „Интеграл“ ще запознае с предложенията и родителите и децата в Русе, Пловдив, Варна, Велико Търново, Благоевград и Бургас.

  • Интервюто на Светослав Николов с Ирина Христова от „Интеграл“ можете да чуете чрез бутона „Аудио“.

Джаз ФМ е медиен партньор на „Интеграл“.