Инди Зара представя новия си албум на пет континента. На 16 октомври е концертът й в „София лайв клуб“

Инди Зара представя новия си албум на пет континента. На 16 октомври е концертът й в „София лайв клуб“

Пустинната принцеса Инди Зара започна амбициозно световно турне с над 400 дати на пет континента, като по този начин музиката й ще обиколи света. По време на концерта си у нас на 16 октомври в „София лайв клуб“ певицата с марокански корени ще представи своя втори студиен албум Homeland, който излезе тази пролет и бе посрещнат с възторжени коментари от публиката и критиката.

Homeland включва 11 песни, сред които е първият сингъл Any Story, разказващ историята на предците на Инди Зара. Вторият сингъл - композицията Un Jour (One Day), е песен на френски език, в която любовта е със сладко-горчив вкус, а времето преминава сред мостовете на Париж. „Музиката е като пъзел. Частите на пъзела са корените ми на берберски език, както и музиката на Бразилия, Кабо Верде, Индия и Иран. Всичко се смесва в едно, точно както Мароко обединява света, защото е по средата между Северна, Южна Америка и Европа.“ – споделя Инди Зара. Голяма част от новия си албум Homeland тя записва в родината си Мароко. "Това е впечатляваща селекция, в която Инди Зара разкрива своите фини, овладени вокали във великолепни, изгарящи балади на английски и френски език, композиции, повлияни от фламенкото и най-хубавото от всичко - пустинен блус." - пише The Guardian за проекта Homeland.

Концертът на Инди Зара в София е на 16 октомври в „София лайв клуб“, за който самата тя обещава да бъде силен и завладяващ като любимия й джинджифилов чай. За предстоящото си шоу у нас певицата е подготвила музикална разходка с песни от двата си албума Handmade и Homeland.

  • Музика от новия албум на Инди Зара представяме в „Следобедни импровизации“ днес.
  • Интервю на Таня Иванова с Инди Зара, направено при предишното гостуване на певицата у нас, може да си припомните тук